Warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /data/sites/web/ngoudenplaknl/subsites/ngoudenplak.nl/wp-content/themes/webwijs-theme-2.2.0/lib/php/Webwijs/View/Helper/Breadcrumbs.php on line 105

Eind jaren ’70 zijn Gertjan Verbeek, Jan de Jonge en Jan Schulting talentvolle voetballers en studeren aan het CIOS in Heerenveen. Hier volgen ze een opleiding die bepalend is voor hun latere carrière. Bovendien zijn de mannen gepassioneerd van de aanvallende speelstijl van oud Heerenveen trainer Henk van Brussel. Deze speelstijl staat ook bekend als de ‘de Brusselse kermis’. Kom kijken, luisteren en doe mee aan een boeiend, vermakelijk en leerzaam gesprek.

Een avond vol levendige gesprekken onder leiding van coach en gastheer Ferdinand de Jong. Hij ondervraagt Gertjan Verbeek, Jan de Jonge en Jan Schulting over hun sportieve verleden, hun tijd op het CIOS in Heerenveen, de hoogte- en dieptepunten in hun carrières, SC Heerenveen, over de “Brusselse kermis”, het huidige voetbal, de VAR, kijken we vooruit en leggen ze interessante stellingen voor. Het belooft niet alleen plezierig, maar ook uiterst leerzaam te zijn.

Henk van Brussel leidde SC Heerenveen naar de top van de Eerste Divisie, met spectaculair, aanvallend voetbal in de vroege jaren tachtig. Onder zijn leiding herrees SC Heerenveen na de succesvolle periode in de jaren veertig en vijftig met Abe Lenstra.

De opbrengst van deze boeiende avond gaat naar een nieuw initiatief in Heerenveen, de Vondelingenkamer.  Op veel plaatsen in Nederland vind je al Beschermde Wiegkamers waar je je kindje anoniem, veilig en beschermd kunt achterlaten. Een initiatief van Ziekenhuis Tjongerschans en de Stichting Beschermde Wieg. Laat je inspireren terwijl je geniet van een avond vol voetbalpassie en waardevolle inzichten, en draag tegelijkertijd bij aan een goed en nobel doel. 

Speakers Corner is een initiatief van Lions Heerenveen e.o. (www.lions-heerenveen.nl).