Warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /data/sites/web/ngoudenplaknl/subsites/ngoudenplak.nl/wp-content/themes/webwijs-theme-2.2.0/lib/php/Webwijs/View/Helper/Breadcrumbs.php on line 105

Op zaterdag 16 oktober 2021, om 17 uur, presenteert uitgeverij crU de bundel Lijfsbehoud van Peter van Lier uit Marrum in museum Belvédère in Heerenveen-Oranjewoud.

Het betreft een reeks van gedichten waarin kunstwerken van vier kunstenaars zijn opgenomen die aan museum Belvédère zijn verbonden. Het betreft werk van B.C. Epker, André de Jong, Machteld van Buren en Arjan van Es. In elk gedicht vormt een kunstwerk het hart van het gedicht. De woorden die daaromheen zijn aangebracht vormen er de context van of geven er een interpretatie aan.

Lijfsbehoud is uitermate actueel in deze tijd waarin wij worden bedreigd door virtuele, virale, economische, en klimatologische omstandigheden. De gedichten tonen dreiging en bieden uitzicht.

Tijdens de presentatie vertelt uitgever Nanne Nauta over de museale kant van het fonds van uitgeverij crU, houdt dichter Ton van ’t Hof een inleiding op de bundel en draagt Peter van Lier de gedichten daaruit voor. Werk van de vier kunstenaars is opgenomen in de nieuwe kabinetten-opstelling van het museum. Deze tentoonstelling is tijdens de presentatie te bezichtigen.

U bent van harte welkom! Toegang gratis.

Adres museum Belvédère: Oranje Nassaulaan 12, Heerenveen-Oranjewoud, 0513-644999
Tip parkeren: voer Woudsterweg 60 in uw navigatie in. Als u de Woudsterweg helemaal uitrijdt, komt u bij de dichtstbijzijnde parkeerplaats.

Websites:
www.uitgeverijcru.nl/bundels/lijfsbehoud

www.museumbelvedere.nl