Warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /data/sites/web/ngoudenplaknl/subsites/ngoudenplak.nl/wp-content/themes/webwijs-theme-2.2.0/lib/php/Webwijs/View/Helper/Breadcrumbs.php on line 105

vanaf 16 maart: Fr11slan door de ogen van Vermeer – Algera & Westra

De schilderijen van Johannes Vermeer vormden voor kunstenaars Gabriëlle Westra en Randolph Algera de inspiratie voor hun nieuwste kunst- en mienskipsproject. Van alle elf Friese steden maakten ze een schilderij: Randolph maakte stadsgezichten van genomineerde buurten, Gabriëlle portretteerde markante inwoners.

Overal komt het verlangen naar verbinding naar voren. Zo staat op het stadsgezicht van IJlst een zeppelin met een trein eronder, verwijzend naar de Lelylijn – de snelle treinverbinding naar de het westen. En in Sneek is de van oorsprong Indiase Balwinder geportretteerd, die in het door haar opgerichte vrouwencentrum verschillende culturen met elkaar in contact brengt.

Hoewel helemaal van nu, ademen de doeken ook de sfeer van de Gouden Eeuw. De stijlkamers van het Fries Scheepvaart Museum vormen daarom een prachtig decor voor deze reizende tentoonstelling. Fr11slân door de ogen van Vermeer is hier van 15 maart t/m 15 mei 2024 te zien.

poster: arnouddesign.nl