Warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /data/sites/web/ngoudenplaknl/subsites/ngoudenplak.nl/wp-content/themes/webwijs-theme-2.2.0/lib/php/Webwijs/View/Helper/Breadcrumbs.php on line 105

Heerenveen is het sportiefste én grootste dorp van Friesland!

‘It Fean’ zoals de Friezen kortweg zeggen, is met 30.000 een enorm dorp voor Friese begrippen. Het is veel groter dan de meeste Friese Elfstedenstadjes!

Maar het dorp heeft vroeger nooit stadsrechten gekregen. Het ontstond pas in 1551, ten tijde van de turfwinning in Zuidoost Friesland. 

Heerenveen is echt een sportief dorp, dit komt door het Abe Lenstra stadion, waar SC Heerenveen haar thuiswedstrijden speelt. Maar Heerenveen is ook bekend van het ijsstadion Thialf, waar schaatsers iedere winter weer strijden om diverse nationale en internationale titels. 

Naast deze sportiviteit kun je in Heerenveen ook goed shoppen, er is een gezellig centrum met diverse winkels en je kunt prima eten in een van de vele restaurants.  In Heerenveen vind je ook een aantal prachtige monumenten, zoals bijvoorbeeld het statige Crackstate waarin het gemeentehuis is gevestigd.

Vanuit Heerenveen ben je in een mum van tijd in de prachtige bossen van Oranjewoud, hier is het heerlijk wandelen.

Lees hier meer over Heerenveen.