Wanneer?

Vrijdag 10 november, 20:00 - 23:00

Waar?

Oudeschoot Plan route

Meer informatie?

Op uitnodiging van de werkgroep ZIN in ZUID zoekt muziekjournalist Harry de Jong zijn wortels in Oudeschoot. Op vrijdagavond 10 november brengt hij met anderen in de Sionskerk aan de Marktweg de muzikale theatervoorstelling “De Duivel Ligt Altijd op De Loer”. Deze voorstelling is gebaseerd op zijn gelijknamige boek, waarin hij op vaak humoristische wijze vertelt over zijn ontmoetingen met de groten der aarde op popmuziekgebied. Van Mick Jagger, Leonard Cohen, Johnny Cash  en Neil Young  tot Metallica, Black Sabbath, ZZ Top, de Spice Girls en de BeeGees.

De in Oudeschoot geboren en getogen Harry de Jong maakte de afgelopen 45 jaar een fascinerende reis door de internationale muziekwereld. In de theatervoorstelling “De Duivel Ligt Altijd Op De Loer” wordt het publiek dan ook getrakteerd op een avond onversneden pophistorie. Een avond vol unieke verhalen uit de eerste hand over muzieklegendes.

De Jong wordt op het podium bijgestaan door radiopresentator Willem de Vries, alias Willem Waldpyk, bekend van zijn programma Noardewyn voor Omrop Fryslan. Voor de muzikale omlijsting zorgen zanger/gitarist Ivo Poelsma en contrabassist Elvira van Poelgeest. Zij spelen de liedjes die horen bij de verhalen. Poelsma is het boegbeeld van de oudste rockabilly band van Noord-Nederland, de Lucky Daltons en speelde de hoofdrol in het succesvolle theaterstuk “Walk the Line”, over het leven van Johnny Cash. Elvira van Poelgeest is bassist van onder andere de rockabilly bands the Haystack Hillbillies en the Memphis Three.

Deze voorstelling vindt plaats op vrijdag 10 november in De Sionskerk aan de Marktweg 55 te Oudeschoot. Aanvang 20.00 uur, de toegang is 5 euro.

Dit is er nog meer te doen