Wanneer?

Donderdag 23 november, 19:00 - 00:00

Waar?

Fok 78, 8441BR Heerenveen Plan route

De jonge Keizer Narcissus geniet van zijn macht en draagt daarom elke dag nieuwe kleren, gemaakt door de knapste kleermakers van het land. Veel mensenkennis heeft hij nog niet. De gladde Opperkleren-heer Garderius en zijn zure tante Dissonante maken de dienst uit. Dissonante is bovendien van plan haar neef van de troon te wippen. 

De Keizer denkt over een huwelijk met prinses Harmonia van Nabuurland. Maar de prinses wil uitzoeken of ze Narcissus wel aardig vindt. Harmonia gaat als Harmke en onderkleedster op naar het Keizerlijk hof, maar onderweg naar het paleis steelt een straatjongen, Gijs, haar iPhone.

De Keizer wil tijdens de Grote Parade nieuwe kleren dragen, zo mooi en nog nooit eerder gezien. De prachtigste kleren die de kleermakers uit zijn land laten zien, vindt hij saai. Dissonante huurt twee bedriegers, Ping & Pong, in. Ze zeggen de wereldberoemde uitvinders te zijn van de visueel digitale draad. Daarmee kan men stoffen weven die dun, licht en wonderlijk mooi zijn. Alleen domme mensen kunnen de hiervan gemaakte kleren niet zien. Ze krijgen opdracht de nieuwe kleren te maken voor de keizer. 

Dit is er nog meer te doen