Wanneer?

Maandag 21 november, 00:00 Vrijdag 25 november, 00:00

Waar?

Posthuis Theater
Fok 78, 8441 BR Heerenveen Plan route

Een tipje van de sluier… ‘gaat de familie Knot in het Snoeppaleis wonen?’

Hans en Grietje, een tweeling, wonen in een volksbuurt in een grote stad met hun ouders Pa en Ma Knot. Hun huis is oud en wordt wel het Krot van Knot genoemd. Pa en Ma zijn oud en invalide. Het kost hen grote moeite iets bij te verdienen met het in hun kleine wijk rondbrengen van ’t Akkefietje, een uitgave van valse Rinus ‘Roddel’ die in het Snoeppaleis woont. De problemen worden groter nu ze een grote huurschuld hebben. Dus moet er geld binnen komen, de scholieren Hans en Grietje worden door Rinus gedwongen die dat ’t Akkefietje in de hele stad rond te brengen.

’t Akkefietje is een flodderig blad vol goedkope reclame en leugens over bekende sprookjesfiguren. In deze uitgave staan leugens over de dwergen en Sneeuwwitje, maar ook over de dubieuze rol die de Appelheks speelt in diverse sprookjes. In een volgende uitgave moet een opgeblazen tekst met foute foto’s komen over Hans en Grietje.

Tijdens de even spannende als hilarische tocht door de stad raakt de tweeling bevriend met de tegenstanders van Roddel. Met elkaar zien ze kans voorgoed een eind te maken aan de misdadige plannen van Roddel.

Dit is er nog meer te doen