Wanneer?

Zondag 15 maart, 10:00 - 18:00

Waar?

Pim Mulierlaan 1, 8440 DA Heerenveen Plan route

Tot onze grote spijt hebben we, na uitvoerig overleg met en op advies van onze Raad van Advies en diverse bij Lymph&Co betrokken artsen en wetenschappers moeten besluiten om De Hollandse 100 2020 op zondag 15 maart aanstaande niet door te laten gaan.

De recente ontwikkelingen rondom het coronavirus, hebben we de afgelopen weken op de voet gevolgd. Mensen met een verminderde weerstand en mensen die in hun omgeving veel in aanraking komen met deze groep, worden door het RIVM en de GGD steeds genoemd als groepen die een besmettingsrisico zoveel mogelijk dienen te vermijden. Wij willen uiteraard alles doen wat in onze macht ligt om een verdere verspreiding van dit virus te voorkomen.

Extra voorzichtig
De Hollandse100 is door haar deelnemersveld anders dan andere
publieksevenementen, daarom zijn wij extra voorzichtig.

Een deel van het deelnemersveld van De Hollandse 100 bestaat al jaren uit mensen met een verminderde weerstand en mensen uit hun nabije omgeving. Bijvoorbeeld (ex-)lymfklierkankerpatiënten, artsen en verpleegkundigen. Maar ook familie, vrienden en collega’s van mensen die met deze ziekte te maken hebben of hebben gehad.

Wij weten hoe lang iedereen al naar De Hollandse 100 toeleeft, donaties werft, actie voert, traint en nog veel meer. Het is dan ook een besluit dat we met pijn in ons Lymph&Co-hart nemen. Wij vragen jullie begrip voor deze beslissing, dat we juist voor die mensen waarvoor we het eigenlijk allemaal doen extra voorzichtig willen zijn.

Dit is er nog meer te doen