Wanneer?

Vrijdag 19 april, 19:30 - 22:00

Waar?

Sionskerk
Marktweg 55, 8451 CD Oudeschoot Plan route

Meer informatie?

De werkgroep Zin in Zuid, een initiatief van de plaatselijke kerk in Oudeschoot, ontplooit in Heerenveen-Zuid activiteiten op het gebied van zingeving. Vooral culturele bijdragen aan een gezamenlijke bezinning op maatschappelijke thema’s die ons allemaal raken. En met ‘ons’ worden dan vooral alle mensen uit de dorpen rond en de omgeving van Heerenveen-Zuid bedoeld, of deze nu wel of geen lid zijn van een kerkgemeenschap. Maar ook iedereen van daarbuiten kan deelnemen aan en in deze ‘mienskip’.

Om stil te staan bij en na te denken over transseksualiteit praten leden van de werkgroep met Johan(na). Luisteren naar de ervaring van zijn/haar partner Lucie en spreken met Fenna. In alle openheid delen zij hun verhaal. Een inspirerend gesprek rond de tafel over de vraag of zij zichzelf kunnen zijn. Want kun jij dat, jezelf zijn wanneer jij je anders voelt. Wanneer je niet alleen maar in het hokje man of vrouw past. Wie ben je als transgender? Hoe ga je daarmee om als echtpaar en/of als gezin. Hoe gaat de samenleving hiermee om? Welke gevolgen heeft het op jou leven en waar voel jij je gelukkig bij. Want de regenboog heeft vele kleuren.

Daarover spreken wij met respect naar elkaar op vrijdagavond 19 april 2024. Het tafelgesprek “Wie ben jij / Wa bisto” begint om 19.30 uur in De Sionskerk aan de Marktweg 55 in Oudeschoot. De toegang is 5 euro, bestemd voor Regenboogbelang Heerenveen.

Dit is er nog meer te doen