Wanneer?

Zaterdag 25 juni, 16:00 - 17:30

Waar?

Galerie Autrevue / Art-Decor
Woudsterweg 4, 8448HA Heerenveen Plan route

Beste kunstliefhebber,

Waarom kijken miljoenen mensen naar de Mona Lisa van Leonardo da Vinci? Je staat lang in de rij, mag even naar het kleine schilderij kijken en moet dan weer doorschuiven. Wat heeft zij, dat anderen graag willen? Wat boeit ons zo in dit schilderij? Wat is het geheim van een goed portret?

Omdat we graag geheimen met je delen, krijg jij deze uitnodiging.

In Galerie Autrevue is t/m 26 juni de tentoonstelling ‘De Kunst van het Portret – veelzijdig als de mens.’ Een galerij vol portretten van verschillende klassiek geschoolde kunstenaars, elk met een eigen visie, een eigen handschrift, een eigen techniek. Iedere portretliefhebber wordt er blij van.

Kunstlezing
Op 25 juni vertelt José van den Ende – Klerk, gepensioneerd docent kunst- en cultuur, je graag meer over de geschiedenis van het portret. Elke periode kent immers zijn eigen ideeën, opdrachtgevers en eigen verzamelaars. Wat is de toegevoegde waarde van het geschilderde portret, nu iedereen selfies maakt? Welke rol is weggelegd voor  vrouwelijke portrettisten door de eeuwen heen? Ze vertelt er met passie over.

Rondleiding
Na de lezing neemt Gabriëlle Westra je mee langs enkele van haar portretten. Ze zoekt naar de geheime kracht van elk mens, die ze vervolgens vastlegt in olieverf. Een portret is zoveel meer dan een gelijkenis. Hoe verrijkend is het, als je dit leert zien.

Wat                       lezing & rondleiding expositie

Wie                       José van den Ende & Gabriëlle Westra

Waar                    Galerie Autrevue, Woudsterweg 4, Heerenveen.

Wanneer            25 juni ’22 start om 16 uur (tot 17.30 uur)

Entree                  7,50 euro p.p. incl. hapje en drankje (we houden van kunst, maar ook van gezelligheid)

Opgeven             kan t/m 24 juni via de webshop van www.autrevue.nl

https://www.autrevue.nl/product/lezing-de-geschiedenis-van-het-portret-jose-van-den-ende-25-juni-16-uur-rondleiding/

Dit is er nog meer te doen