Wanneer?

Zaterdag 4 november, 12:00 Zondag 17 december, 17:00

Waar?

Galerie Autrevue / Art-Decor
Woudsterweg 4, 8448HA Heerenveen Plan route

MAREIN KONIJN (1982) – Schilderen is voor mij een zoektocht naar de wereld in mijzelf. Visuele prikkels zijn overal, die absorbeer ik. En in mijn brein worden die beelden werelden op zich.

Mijn drang om te schilderen groot. Soms, als door omstandigheden de tijd ontbreekt, word ik ongedurig en beïnvloedt het gebrek aan schilderen mijn stemming. Als ik schilder, verlies ik mezelf en vergeet ik de wereld om mij heen. Ik vind dat heerlijk, zo opgaan in het werk wat tot stand komt door mijn eigen handen. Dan gebeurt er iets prachtigs, glijden de penseel streken vanzelf en ontstaat er iets moois. Ik heb altijd hoop dat de toeschouwer iets herkent in mijn werk. Als dat gebeurt, raak ik zelf geroerd. Dat mijn werk een verbinding met een ander brengt, daar geniet ik intens van.

DOUWE ELIAS (1952) – Schilderstijl: romantisch gevoel voor atmosfeer, ruimtes en licht, directe robuuste manier van schilderen. Hij probeert het kwetsbare en vergankelijke in verf uit te drukken. Hij schildert met de kleur van heimwee, volgens de Leeuwarder Courant. Hij zet zijn werk rechtstreeks op het doekpaneel, zonder vooraf een tekening of een schets te maken, in robuuste, losse verftoets, in warme, intense kleuren. Hij gebruikt veel olie in zijn verf om extra diepte en warmte aan de kleuren te geven. Als het werk enigszins droog is, gebruikt hij fijnere penselen, dat leidt tot werken met sfeer en dramatiek. Hij schildert in veel lagen en brengt tussendoor glacis aan om diepte en een mooie kleur te creëren

JAN VAN LOON (1938) wordt door Harry Tupan, de directeur van het Drents Museum wel de Nestor van de Drentse schilders genoemd. Hij studeerde aan de Academie Minerva te Groningen en De Koninklijke Academie in Den Haag. Hij is bekend door zijn landschappen waarin hij als geen ander op trefzekere wijze de stemmingen van weer, wind en landschap weet weer te geven.

ERIK v.d. BEEK (1971) – Erik heeft van jongs af aan een passie voor kunst. In zijn passie ligt ook het voortdurende gevecht besloten met de verf, met zijn onderwerpen, zijn inspiratiebron en met zichzelf. Hij schildert altijd iets nieuws, iets anders. Hij blijft zichzelf uitdagen. Het kunstenaarschap is voor hem een constante zoektocht naar perfectie. Zijn werken zijn pareltjes van geduld.

ANDY ECCLESHALL (USA) – Hij is geboren in Stafford (Engeland) en woont sinds 2002 in Edmond (Washington).
Hij is al jarenlang professioneel kunstenaar. De landschappen en het weer zijn een bron van inspiratie voor hem. Op zijn reizen door de USA wordt hij getroffen door de wisseling van de seizoenen en het dramatisch effect ervan op het landschap. Het licht en de vorm roepen emotie op. Zijn werk is te zien en te koop in Galerie Autrevue.

HELEEN KATER (1968)  Zij is afgestudeerd Masterstudent beeldhouwkunst aan de Klassieke Academie Groningen. Ze wint in 2016 de Prix de Norvège.
De natuur, de omringende wereld,  is haar bron van inspiratie.  Ze gebruikt daarbij modellen uit haar eigen omgeving.

Dit is er nog meer te doen