Wanneer?

Woensdag 15 november, 20:00 - 00:00

Waar?

Fok 78, 8441BR Heerenveen Plan route

Ruinerwold, een plaats zo dichtbij en tegelijkertijd zo ver weg.

13 oktober 2019, zo kort geleden en tegelijkertijd is er sindsdien zoveel veranderd!

Zondagavond 13 oktober 2019 springt Israel van Dorsten definitief over de sloot van de boerderij waar hij jarenlang vastzat, om er nooit weer terug te keren. 

Hij komt ons vertellen over zijn boek: wij waren, ik ben. Over zijn ervaringen in Ruinerwold, en over zijn leven daarna. 

‘Op zondag 13 oktober 2019 verliet ik de boerderij waar ik jarenlang vastzat en stapte een café in Ruinerwold binnen. Op dat moment maakte ik me definitief los uit de geloofswereld van mijn vader, die mij vijfentwintig jaar lang in zijn macht had. 

In dit boek beschrijf ik mijn leven. Mijn vaders geloof en overtuigingen waren mijn realiteit: naar school ging ik niet, ik bestond niet eens voor de buitenwereld, en ik had geen vrienden. Er waren alleen de geesten die om ons heen dwaalden en waarmee we praatten. Bidden was onze enige redding, God zat altijd in mijn hoofd. 

Dan komen de eerste scheurtjes in mijn geloof, en dat worden er geleidelijk steeds meer. Het internet is de sleutel voor mijn ontwikkeling. Ik zoek een weg naar de vrijheid voorbij schuld, angst, verdriet, onzekerheid.  Maar wanneer mijn gedachten eindelijk vrij zijn, voel ik me meer opgesloten dan ooit. Ik wil weg uit de boerderij waar ik samen met mijn familie verborgen voor de buitenwereld leef. Maar wie gaat mij helpen?’

– Israel van Dorsten

Kaarten alleen te reserveren via www.slahheerenveen.nl 

Dit is er nog meer te doen