Wanneer?

Dinsdag 25 april, 19:30 - 21:30

Waar?

Museum Heerenveen
Minckelersstraat 11, 8442CE Heerenveen Plan route

Begin maart verscheen het boek Schippersvrouwen verhalen boven water van Sippy Tigchelaar en Alice Booy. Het boek bevat vijftien indrukwekkende en vaak aangrijpende verhalen over het harde bestaan van de schippersvrouwen aan boord van de skûtsjes en andere vrachtschepen. De eerste druk is inmiddels vrijwel uitverkocht, maar binnenkort verschijnt er een tweede druk.

Op 25 april is Sippy Tigchelaar te gast bij de stichting Historie Heerenveen voor een presentatie in het Kunstcafé van Museum Heerenveen (Minckelersstraat 11, Heerenveen). Zij neemt dan de toehoorders mee in het leven aan boord van een skûtsje en vertelt het verhaal van deze schippersvrouwen. Het was een hard bestaan, zonder veel aandacht voor verdriet en emoties. In de kleine roef van het schip kwamen kinderen ter wereld, kookte de schippersvrouw het eten en deed ze de was.

In de pauze is er gelegenheid om een exemplaar van het boek aan te schaffen en te laten signeren door Sippy Tigchelaar. Sippy Tigchelaar was werkzaam bij de NOS en Omrop Fryslân en versloeg 35 jaar lang het skûtsjesilen.

Dit is er nog meer te doen