Wanneer?

Zaterdag 1 februari, 11:00 Zondag 5 juli, 17:00

Waar?

Afslag BLV
Minckelersstraat 11, 8442 CE Heerenveen Plan route

Secret Mountain – an imaginary hike vond zijn vertrekpunt in een collectie vintage foto’s die Margriet van Weenen verzamelde van uiteenlopende landschappen. Tezamen vormen ze de documentatie van een imaginaire reis, een queeste naar de Secret Mountain. Met haar project onderzoekt Van Weenen het menselijke verlangen naar natuurschoonheid en de behoefte natuurervaringen vast te houden en vast te leggen. Kan een mystieke natuurbeleving gevangen worden in gevonden stenen of in foto’s? Welke emoties roepen ze op als ze in een andere context worden geplaatst? Daarnaast stelt ze vragen aan de wijze waarop de natuur door mensen wordt geconsumeerd en gecorrumpeerd. In hoeverre kunnen we de natuur beschermen tegen menselijk handelen?

Secret Mountain is samengesteld uit vintage foto’s, foto’s die Van Weenen zelf maakte, collages  en objecten, veelal stenen, die ze vond tijdens haar wandelingen. Alle onderdelen werden op atelier bewerkt en getransformeerd naar een nieuw totaalconcept. De installatie verbeeldt een reis naar een niet bestaand landschap.  Elke presentatie van Secret Mountain vormt een momentopname van een doorgaande reis; telkens worden nieuwe elementen toegevoegd of andere bijgewerkt.

Secret Mountain was eerder te zien op de Supermarket Art Fair in Stockholm als inzending van VHDG Leeuwarden. Daaraan voorafgaand was Van Weenen artist in residence bij VHDG.

Margriet van Weenen (1983) studeerde aan Academie Minerva en het Frank Mohr Instituut te Groningen. 

www.secret-mountain.org of www.margrietvanweenen.com

Dit is er nog meer te doen