Wanneer?

Zondag 19 januari, 11:00 - 12:15

Waar?

Oranje Nassaulaan 12, 8448MT Heerenveen Plan route

Op zondag 19 januari 2020 begint om 11:00 uur het Nieuwjaarsconcert in het Museumcafé van Museum Belvédère, door deze drie professionele musici: Wytske Holtrop, cello, en Vitor Fernandes, klarinet, en Caspar Vos, piano. Het concert is UITVERKOCHT. Het concert duurt een uurtje en biedt de gelegenheid om elkaar een ‘gelukkig nieuwjaar’ te wensen. Daarna zwieren we met een luchtig drankje het nieuwe jaar in.

Concertprogramma: het romantische Trio voor piano, klarinet en cello, van Brahms. En een aantal van de ‘Acht Stücke’ van Max Bruch voor klarinet, cello, en piano. En enkele  andere trio-stukken.

Deze jonge zeer talentvolle musici hebben elkaar tijdens hun studies ontmoet. Wytske Holtrop (uit Gersloot, Friesland) behaalde in 2018 haar master cum laude aan het Conservatorium van Genève. Heden speelt zij in het Konzerthausorchester in Berlijn, aan de Kurt Sanderling orkestacademie. In 2019 is haar debuut CD ‘Cello Frysienne’ uitgekomen (Aliud records). De Portugese Vitor Fernandes, klarinet behaalde ook in 2018 zijn master in Genève cum laude. Hij heeft al veel prijzen gewonnen en als solist opgetreden bij grote orkesten. Caspar Vos behaalde bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium in 2014 zijn masterdiploma cum laude. Hij won meerdere prijzen en was finalist in de Dutch Classical Award 2016/17. Zijn debuut CD ‘Ego’ kwam in 2018 uit en kreeg een 10 in de ‘Luister’ en vele lovende recensies.

Het concert is in samenwerking met de Heerenveense Kunstkring en Cultbee (Cultuur Beetsterzwaag).

Alvast proeven?

Kijk op hun websites om alvast even te „proeven” : http://www.wytskeholtrop.com/  en   https://www.vitorfernandesclarinet.com/  en https://www.casparvos.nl

Meer informatie vindt u op de website: www.museumbelvedere.nl

Het concert is UITVERKOCHT.

Toegangsprijs: € 21,- | Vrienden van het museum: € 18,50 | bezoekers t/m 25 jaar : € 10,00 |  bezoekers t/m 12 jaar gratis. De prijs is inclusief BTW, museumentree, koffie en een drankje. Ontvangst vanaf 10:30 uur met koffie/thee.

U bent van harte welkom!

Museum Belvédère, Oranje Nassaulaan 12, 8448 MT Heerenveen-Oranjewoud
Telefoon: 0513-644 999 

www.museumbelvedere.nl

info@museumbelvedere.nl

Dit is er nog meer te doen