Wanneer?

Zondag 6 september, 13:00 Zondag 11 oktober, 17:00

Waar?

melklokaal
Heremaweg 201, 8444AP Heerenveen Plan route

In de solotentoonstelling ‘Overlook(ed)’ Jan Snijder (1960, Surhuisterveen) is nieuw, ouder en nooit eerder getoond werk (schilderijen, werk op papier en video) te zien in alle ruimtes van melklokaal, want Jan wordt 60! ‘There will be an exploration of image and sound celebrating the hidden, the lost, the unusual and the invisible’.

De essentie van Jan Snijders schilderijen is dat ze de topografie ontstijgen en inspelen op universele waarden. Dat doen ze door een spanning op te bouwen tussen materie en mysterie, vlak en ruimte, abstractie en voorstelling. Verf als voertuig voor de verbeelding, op zoek naar het onbenoembare.

De beelden van Jan Snijder vinden hun oorsprong in het observeren en ondergaan van het spel van licht en geluid in landschappelijke gebieden, vaak op de Waddeneilanden maar ook in de omgeving van zijn atelier. Wat zich daarna in zijn hoofd ontspruit en de handelingen die daaruit volgen, is een spel van improvisatie en transformatie naar een beeld dat tegelijk ongrijpbaar en vertrouwd is.

Jan Snijder exposeerde o.a. in het Groninger Museum, NOK6 in Beetsterzwaag, Museum Belvédère, Studio van Dusseldorp in Tilburg, Museum Dr8888 en was al vaker in melklokaal (solo in 2015) en groeps te zien. Werk van Snijder is o.a. opgenomen in de collectie van Museum Belvédère en tal van privécollecties. Jan Snijder is autodidact en woont en werkt in Drachten.

ROOM: ‘No house, no housekeeper’ videowerk van Jan Snijder.
TANK: Jan Snijder, werken op papier.

Dit is er nog meer te doen