Wanneer?

Vrijdag 11 maart, 11:00 Zondag 20 maart, 17:00

Waar?

Galerie Autrevue / Art-Decor
Woudsterweg 4, 8448HA Heerenveen Plan route

Powergirls, wacht maar tot ze groot zijn! – portretten van veelbelovende 10-jarige meiden

Jubileum
Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de Prix de Norvège selecteren burgemeesters in Noord-Nederland, Emden en Leer 10-jarige powergirls. De kunstschilders Gabriëlle Westra, Janey Robertson, Saskia Dingelstad, Randolph Algera en Niklaus Peter maken portretten van deze veelbelovende meiden.
Prix de Norvège
De Prix de Norvège, een initiatief van Egbert Pijfers, is een Nederlands-Noorse Prijs, die jaarlijks toegekend wordt aan twee talentvolle afstuderende Masterstudenten aan de Klassieke Academie.
Thema Powergirls
Het thema voor het tienjarig jubileum is het bevorderen van #gelijkekansen voor alle vrouwen. Kunst kan gevoelens uitdrukken, maar ook confronteren met onrecht, bijv. het verschil in gelijke kansen tussen vrouwen en mannen, ook in Nederland. Daarom wil de Prix de Norvège de powergirls, van wie tussen nu en tien jaar veel verwacht wordt, laten portretteren.
Expositie
Hun Wall of Fame (portretten en verhalen) wordt van 8 t/m 20 maart tentoongesteld in
Galerie Autrevue, Woudsterweg 4 in Heerenveen
www.autrevue.nl
https://www.autrevue.nl/nieuws/powergirls-11-20-maart-op-vr-za-zo/
Opening
De opening wordt verricht op dinsdag 8 maart om 17 uur door mevrouw Coby van der Laan, voormalig wethouder in Heerenveen en een van de initiatiefnemers van de Vrouwenkamer, een netwerk van actieve en ambitieuze vrouwen van alle leeftijden.
Openingstijden van de expositie: vr/za 11-17 en zo 12-17 uur (11-20 maart)
Toegang is gratis.
Slechts 2 weekenden te zien.

U bent van harte uitgenodigd de expositie te bezoeken.

Dit is er nog meer te doen