Wanneer?

Zaterdag 11 maart, 11:00 Zondag 23 april, 17:00

Waar?

Galerie Autrevue / Art-Decor
Woudsterweg 4, 8448HA Heerenveen Plan route

Henk Helmantel, Rein Pol, Gabriëlle Westra en laureaten van de Prix de Norvège maken speciaal voor deze tentoonstelling kunstwerken, die betrekking hebben op het thema Precious Peace.  Verder zie je werk van Svetlana Tartakovska (eigen collectie). We danken oorlogsdocumentairemaker Sinan Can voor het uitlenen van De Spiegel, het winnende 3D-schilderij gemaakt door Gabriëlle Westra (Sterren op het Doek). De opening wordt om 16:00 uur verricht door mw. drs. Hedwich Rinkes, wethouder van cultuur in Heerenveen. Egbert Pijfers en mensen van het vluchtelingenwerk zullen kort spreken. We hopen, dat de Oekraïense vluchteling Yulia, van wieGabriëlle ook een portret maakt, erbij zal zijn.

Henk Helmantel (1945) presenteert zijn schilderij, dat hij na de oorlog aan een museum in de Oekraïne wil aanbieden: een stilleven geïnspireerd op de kleuren van hun vlag. Helmantel is een van Nederlands beroemdste levende fijnschilders, vooral bekend om zijn stillevens en indrukwekkende interieurs van middeleeuwse kerken en kloosters.

Rein Pol (1949) toont zijn nieuwe drieluik, dat indringend verschillende kanten van het thema belicht. Zijn oeuvre is heel divers, maar hij is vooral bekend om de blauwe engel (dieseltrein) en om zijn magnifieke zelfportretten. Zijn werk behoort tot de Noordelijke Figuratieven.  

Laureaten van de Prix de Norvège – Egbert Pijfers is initiator van de Prix de Norvège, die jaarlijks aan twee veelbelovende alumni van de Klassieke Academie Groningen wordt toegekend. Velen van hen leveren een bijdrage voor de benefiet exhibitie. Zoveel verschillende kunstenaars zorgen voor een gevarieerd aanbod.

Svetlana Tartakovska (Oekraïne, 1979) we presenteren twee van haar werken (eigen collectie). Het vroege werk van haar heeft geen titel, maar spreekt boekdelen! Het andere is een prachtig geschilderde bruid. Trouwen in oorlogstijd zie je veel, ook in Oekraïne. Het geeft kracht en hoop.

Kunstenaars Randolph Algera (1964) en Gabriëlle Westra (1990), eigenaars van Galerie Autrevue, organiseren om de acht weken thematische tentoonstellingen van binnen- en buitenlandse kunstenaars en hun eigen werk.In Nederland zijn ze hèt adres voor Simon Pasini.

Galerie Autrevue, Woudsterweg 4, Heerenveen, vlakbij Belvédère.

Dit is er nog meer te doen