Wanneer?

Zaterdag 17 juni, 10:00 Zondag 24 september, 17:00

Waar?

Museum Belvédère
Oranje Nassaulaan 12, 8448MT Heerenveen Plan route

Op 17 juni 2023 start het Noorderlicht Internationaal Foto Festival 2023 in Museum Belvédère (t/m 24 september 2023). Onder de overkoepelende titel REGENERATE zijn op verschillende locaties in Friesland en Groningen tot en met 6 januari 2024 verschillende tentoonstellingen te zien.

Met REGENERATE als thema, brengen het Noorderlicht Foto Festival en Museum Belvédère werken samen van fotografen en andere lens based beeldmakers, die zich bezig houden met actuele ontwikkelingen en veranderingen in de samenleving. Deze beeldmakers delen hun verlangen naar een nieuwe wereld en onderzoeken de stappen die daartoe gezet moeten worden.

We leven in een periode van dramatische verandering, waarin oude paradigma’s verdwijnen en andere systemen en structuren ontstaan. Het concept van arbeid verandert, identiteitsgrenzen verschuiven, de biodiversiteit neemt af te midden van een klimaatcrisis en het politieke landschap is sterk in beweging. Recente gebeurtenissen met een enorme impact, zoals de corona-pandemie, versterken de bestaande raciale, gender- en welvaartsongelijkheid.

REGENERATE gaat over het herstellen en opnieuw smeden van de relaties tussen mensen en de wereld waarin zij leven. Waar velen in de wereld van vandaag een gevoel ervaren ontheemd te zijn, brengt het Noorderlicht Foto Festival een mogelijke nieuwe wereld in beeld – een wereld waarin mens, dieren en natuur naast elkaar existeren binnen een harmonieus ecosysteem.

Het Noorderlicht Foto Festival richt zich op het gehele spectrum van het beeld, zowel analoog als digitaal: met fotografie en video als vertrekpunt worden daarnaast ook door de computer gegenereerde beelden getoond, waaronder virtual, mixed en augmented reality, installaties, projecties en mappings. Met deze keuzes wil Noorderlicht recht doen aan het pluriforme karakter van de hedendaagse beeldcultuur.

Het Internationaal Foto Festival gaat 17 juni van start in Museum Belvédère en is daar t/m 24 september 2023 te zien.

Dit is er nog meer te doen