Wanneer?

Zaterdag 11 mei, 11:00 - 17:00

Waar?

Kanadeeskestrjitte , 8491DE Akkrum Plan route

Wonen, werken en leven met een duurzaam karakter is actueler dan ooit. Of het uit ideaal is of om kosten te besparen, iedereen heeft zijn eigen insteek en ervaring. En juist daarom is de Reuzedei het evenement om naartoe te komen.

Programma

  • 11.00 uur – 17.00 uur Duurzame markt / Rommelmarkt
  • 11.00 uur Lezing in de Terptsjerke met als Reus Gerrit Hiemstra
  • 13.30 uur Start NK Zonnebootrace
  • 14.30 uur Einde NK Zonnebootrace
  • 16.00 uur Individuele start Sprint NK Zonnebootrace
  • 17.15 uur Einde Sprint
  • 18.00 uur Prijsuitreiking NK Zonnebootrace

Reuzemarkt 
Op de Reuzemarkt nemen we de standhouders de bezoekers mee in duurzaam ondernemen en lokale producten in de spotlight te zetten. Daarnaast vinden er allerlei activiteiten plaats die te maken hebben met inspiratie voor puur, bewust en duurzaam leven. Van biologisch eten tot duurzaam ontstressen en een duurzame lifestyle. Op het foodplein kunnen bezoekers even bijkomen onder het genot van live muziek en een (h)eerlijke hapjes en sapjes.

Rommelmarkt
Na het succes vorig jaar wordt dit jaar ook weer de Rommelmarkt georganiseerd. Wat is er nou duurzamer om producten een tweede leven te geven?

Reuzen
De aftrap van de Reuzedei wordt traditioneel verzorgd met een lezing van een prominente Nederlander die actief is op het terrein van duurzaamheid. Dit jaar komt Gerrit Hiemstra een lezing houden in de Terptsjerke. Gerrit Hiemstra staat bekend als een van de meest vooraanstaande weerkundigen en klimaatexperts van Nederland. Met zijn diepgaande kennis van klimaatverandering en weersvoorspellingen neemt hij zijn publiek graag mee op gebied van duurzaamheid, milieu en klimaat.

NK Zonnebootrace
Het jaarlijks terugkerend Nederlands kampioenschap in en rond Akkrum is uitgegroeid tot een succesvol evenement. Op vrijdag begint het NK zonnebootrace met een route van 55 km op het prachtige Friese water rondom Akkrum. Tijdens de Reuzedei vindt het rondje Akkrum en de sprint plaats. Met de start en finish aan de Kolk (bij de spoorbrug) biedt dit een fantastisch uitzicht op de spannende strijd tussen de verschillende boten. Het NK waar strategie, skills en spectaculaire snelheden samenkomen in een gemoedelijke en gezellige sfeer.

Watermuziekspektakel
Na alle inspiratie van deze dag en het spektakel van de NK Zonnebootrace sluiten we de dag af met muziek. Lekker genieten vanuit je eigen boot of opstappen bij wildvreemden. De gastvrijheid in Akkrum/Nes is enorm. Langs het water vind je diverse muziekacts waar je in alle rust van kan genieten of op je gemak langs kan varen.

Kortom: De Reuzedei is informatief, inspirerend en vooral heel gezellig. De NK Zonnebootrace is gemoedelijk, vol samenwerking en heel veel spektakel. Het watermuziekspektakel is het sausje die het geheel verbindt en met enthousiasme afsluit. Van begin tot eind wil je erbij zijn!

Dit is er nog meer te doen