Wanneer?

Woensdag 3 mei, 10:15 - 11:30

Waar?

Bibliotheek Heerenveen
Burgemeester Kuperusplein 48, 8442 CL Heerenveen Plan route

Er zijn in de gemeente Heerenveen twee ecokathedralen: in Mildam en Heerenveen-Midden (ook bekend als de Le Roy tuin), naar een idee van Louis G. Le Roy (1924-2012). Le Roy wilde laten zien hoe je de natuur weer in de stad kon brengen, waarbij de natuur het meeste werk deed en de mens minimaal ingreep. In de presentatie zal Peter Wouda aan de hand van tientallen foto’s van de beginjaren (jaren 60) tot aan 2023 laten zien hoe je in vijftig jaar tijd een groene oase kan krijgen zonder veel te hoeven doen.

Het uiteindelijke doel is om in elke gemeente in Nederland meerdere ecokathedralen te realiseren, zoals dat momenteel in Harlingen gebeurt. Peter Wouda heeft Le Roy goed gekend en met hem samengewerkt in Mildam. Momenteel is hij bouwmeester van de Le Roy tuin in Heerenveen en daar minimaal één ochtend in de week, samen met andere bouwers, aan het werk.

Eens per maand is er een spreker te gast in het Senior Café die een lezing of workshop geeft. U kunt zich vooraf aanmelden als u dat wilt maar u kunt ook zo binnenlopen.

Dit is er nog meer te doen