Wanneer?

Zondag 6 juni, 13:00 Zondag 11 juli, 17:00

Waar?

melklokaal
Heremaweg 201, 8444AP Heerenveen Plan route

In de solotentoonstelling ‘Transition’ van Martin de Jong is recent en nieuw werk te zien. Zijn laatste bezoek aan de stad New York zorgde voor een overvloed aan inspiratie. Een zoektocht naar het beeld van de stad zoals het voelt en niet langer alleen zoals het zichtbaar is. Een nieuwe werkelijkheid waarbij de compositie van bebouwing wordt afgebroken en opnieuw ingericht.
De stad voelt voor Martin de Jong aan als een warm bad, maar ook als een plek van vrijheid en vernieuwing, volstrekt anoniem in een landschap zonder horizon, omsloten door ritmes en herhaling. Recent bezoek aan de stad New York biedt een overvloed aan inspiratie. En plein air werkt De Jong onder andere op de iPad. De eerste aanzet, de dynamiek van de plek voelen en vangen als onderzoek. In de stilte van het atelier ontstaan de doorwerkte schilderijen. Het terugbrengen tot vorm en toon zijn dan de belangrijkste insteken.

Martin de Jong (1963, Heerenveen, NL) studeerde aan de Academie Minerva in Groningen. Zijn werk bevindt zich in tal van privécollecties in binnen- en buitenland.

ROOM: ‘GRIDS’ installatie van Art van Triest (1983).

TANK: ‘In your head’ van Monique Vogelsang (1970).

Dit is er nog meer te doen