Wanneer?

Zaterdag 1 juni, 10:00 Woensdag 30 september, 17:00

Waar?

De Heerenveense School
Minckelersstraat 11, 8442 CE Heerenveen Plan route

Onlangs is in het museum een oude kist ontdekt. Vlak na de ontdekking van de kist ontving de burgemeester van Heerenveen een mysterieuze ansichtkaart van een onbekende schatgraver. In de kist liggen volgens deze schatgraver de dukaten die de drie heren in 1551 voor de aankoop van de turfgrond rond Heerenveen betaalden. De sleutel van de kist is spoorloos. Alleen zij die, in een race tegen de klok, kriskras door Heerenveen op zoek gaan naar de juiste puzzelstukjes, zullen de schatkaart met de sleutellocatie onthullen.

Durf jij het aan? Iedereen kan meedoen aan dit interactieve spel dat gespeeld wordt door middel van tablets. In groepjes strijden jullie tegen elkaar én de klok: wie zal de schat vinden? 

Jullie worden in Museum Heerenveen ontvangen waar jullie meer informatie krijgen over de schatkist. Na de instructie krijgen jullie de tablet en kan het spel beginnen. Na 70 minuten spelen wordt iedereen weer terug verwacht bij het museum voor het eindspel. Het spel wordt gespeeld in groepjes van 2 – 4 personen (max. 10 groepen per spel).

De Game of Fean is ontwikkeld in samenwerking met de culturele partners Heerenveen.

Dit is er nog meer te doen