Wanneer?

Zondag 19 februari, 15:00 - 17:00

Waar?

Hof van de Koning
Prinsenweg 1, 8443DN Heerenveen Plan route

OranjeWoud is een theatervoorstelling dat gaat over een meisje dat opgroeit in Oranjewoud in de jaren 70. Zij waant zich in de bossen, bij de oranjehuizen, in Tjaarda’s speeltuin en op het Woutersbergje. Als een prinses dat zorgeloos en onbekommerd opgroeit.

OranjeWoud is een theatervoorstelling over de onmacht van een meisje wanneer je ouders scheiden. Hoe je door te zwijgen en te schrijven jezelf probeert te blijven. Over een kind die puber en volwassen wordt, op zoek naar het zorgeloze en vrije dat ze ooit is verloren. Het script is gebaseerd op teksten van Renske de Vries. Zij is opgegroeid in Oranjewoud. Vanaf haar kindertijd schreef ze gedichten en verhalen, als een spel met woorden en letters die voor haar hele werelden opriepen, die haar binnenste vertaalden en woorden gaven aan wie ze was.

Jos Spijkers is artistiek leider van Stichting ’t Zwerk. In 2021 werd hij verkozen als winnaar van de Gelderse Bokaal de cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds in Gelderland, vanwege zijn rol als pionier op het gebied van cultuurparticipatie. De jury prees de manier waarop hij samenwerkt met mensen van verschillende leeftijden, achtergronden en culturen. Hij noemt zijn voorstellingen ‘theatrale documentaires’ omdat hij werkt met spelers die hun eigen verhaal inzetten in een voorstelling. Mensen bij wie iets op het spel staat. Oranjewoud is te zien in kleine theaters en huiskamers in de gemeente Westerkwartier, Groningen, Friesland en Drenthe.

19 februari is OranjeWoud te zien in De Hof van de Koning te Oranjewoud
Entree: € 10.00 reserveren via mail renskedevries@home.nl of telefonisch 0652285285

Script en regie: Jos Spijkers
Spel: Renske de Vries
Saxofoon: Ria Keijzer

Dit is er nog meer te doen