Wanneer?

Zondag 8 mei, 15:30 - 17:00

Waar?

Le Roy tuin aan de Europalaan en Pres. Kennedylaan
Europalaan 1, 8442GJ Heerenveen Plan route

Zondagmiddag 8 mei 02022 om 15:30 zal Suzanne van Zwam het verhaal OO van Gerda van Blees voorlezen in de Le Roy tuin in Heerenveen. Dit in het kader van “Uitgesteld geluk”, het 100 dagen – 100 verhalen – 100 tuinen project dat Leeuwarden City of Literature heeft georganiseerd als onderdeel van Arcadia.

De rode draad van deze 100 dagen Arcadia is de zoektocht naar schoonheid tijdens en na de huidige pandemie. Wat geeft ons moed, welke zaadjes planten we voor de toekomst. Dit thema past heel goed bij de Le Roy tuin, de Heerenveense ecokathedraal waar immers ruim 55 jaar geleden de eerste zaadjes zijn gelegd voor de (verre) toekomst waar wij momenteel van mogen genieten en op doorbouwen.

Inspiratiebron is het veertiende-eeuwse meesterwerk van de Italiaanse dichter en geleerde Boccaccio: de Decamerone. Een verzameling van honderd verhalen, in tien dagen verteld door tien jonge mensen, op de vlucht voor de pest. Net als toen vertellen we elkaar ook nu verhalen om de tijd door te komen, om elkaar te vermaken, om te reflecteren op de ellende. Maar ook om weer een beetje schoonheid en geluk te vinden.

U bent van harte welkom aan de Pres. Kennedylaan in Heerenveen-Midden. Toegang is gratis, maar vol is vol. Er zijn wel een paar zitplaatsen maar zelf een stoeltje meenemen is aan te raden.

En u kunt natuurlijk vooraafgaand of na afloop van het voorlezen een wandeling maken door de kilometer lange tuin, die er rond die tijd prachtig bij ligt! Stapelaars Peter Wouda, Harry de Vries en Willem Mulder leiden u graag rond.

Dit is er nog meer te doen