Wanneer?

Zaterdag 25 april, 11:00 - 13:00

Waar?

Europalaan 1, 8442GJ Heerenveen Plan route

Zaterdagochtend 25 april 2020 organiseert de Stichting Werkgroep Oud-Heerenveen, in samenwerking met de stichting TIJD, een historische rondleiding door Heerenveen-Midden.
In het eerste deel van de wandeling leidt een deskundige gids de groep van maximaal 20 personen langs enkele markante plaatsen en gebouwen in Heerenveen-Midden.
Er is aandacht voor onder meer de voormalige Koornbeurs, de Feitshuizen, Nieuw Friesburg en de Ambachtsschool.
Het tweede deel van de wandeling gaat door de ecokathedraal van Heerenveen-Midden, ook bekend onder de naam Le Roy tuin. Deze groenstrook van 1 km lang is sinds 1966 in ontwikkeling naar de ideeën van Louis Le Roy (1924 – 2012), die ook in Mildam op een eigen stuk grond een ecokathedraal begon.
De groenstrook in Heerenveen en het gebied in Mildam worden onderhouden door vrijwilligers, waarbij de nadruk ligt op de samenwerking met de natuur. Ingrijpen in het natuurlijke proces wordt tot het minimum beperkt waardoor een unieke vegetatie is ontstaan.
In de tuin zijn verschillende historische elementen verwerkt. Zo is de voormalige protestantse kerk die in 1967 is afgebroken voor een deel in de tuin verwerkt, en onlangs nog is een mozaïek van de gesloopte Petraschool ingebouwd.

De rondleiding duurt ongeveer twee uur en start om 11.00 uur op de stoep van Museum Heerenveen aan de Minckelersstraat.

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich aanmelden tot uiterlijk vrijdagmiddag 19 april om 12:00 bij de balie van Museum / VVV Heerenveen aan de Minckelersstraat 11.
Aanmelden kan ook telefonisch (0513 – 625555), of via e-mail (balie@heerenveenmuseum.nl).

Deelname kost voor volwassenen €6 per persoon en jongeren tot en met 15 jaar betalen €3. Donateurs van de stichting Werkgroep Oud-Heerenveen betalen eveneens €3.

Dit is er nog meer te doen