Wanneer?

Zaterdag 23 juli, 11:00 Zondag 18 september, 17:00

Waar?

De Heerenveense School
Minckelersstraat 11, 8442 CE Heerenveen Plan route

In de tentoonstelling Traditie in textiel in het Heerenveen Museum vind je traditionele voorwerpen die gedragen en gebruikt werden rond de geboorte, het gezin, het huwelijk en de rouw.

Zelf aan de slag

Kinderen kunnen tijdens deze tentoonstelling zelf aan de slag met textiel. Zij gaan zelf nadenken over hoe zij zich uiten aan de hand van kleding. Want wanneer voel jij je op je mooist? Wanneer is iets overdressed of bestaat dat helemaal niet? En als je de rest van je leven maar één kledingstuk zou mogen dragen, wat zou dat dan zijn? Neem een kijkje in de oude kledingkast van Museum Heerenveen!

Niet zo’n fan van kleding? Kom dan naar de tentoonstelling Wettertoer, te zien in Musuem Heerenveen.

Oude watertoren

Een tentoonstelling over de oude watertoren. Zowel de bouw en sloop van de toren heeft in Heerenveen op veel gebieden commotie veroorzaakt. Uiteindelijk won de partij voor de sloop met maar één stem meer dan de tegen partij. De ene persoon die de sloop tegen had kunnen houden kwam niet opdagen? Wie was die ene persoon en waarom kwam hij of zij niet opdagen? Ga op onderzoek uit en maak een keus. Zou jij voor of tegen de sloop zijn van de watertoren?

Kom langs en breng je stem uit!

Uiteraard staat er een lekker koud glas limonade voor je klaar. De activiteiten zijn gratis bij een geldig entreebewijs.

Dit is er nog meer te doen