Wij zijn helaas gesloten t/m 1 september 2020. 

De Alde Feanen is één van de grootste moerasgebieden in West Europa en kent een grote afwisseling aan landschappen. Met veel water, rietlanden en een grote diversiteit aan dieren en planten.

Het Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen is de ideale startlocatie voor een bezoek aan dit prachtige natuurgebied. Hier vind je veel informatie over het gebied. Er wordt door middel van een interactieve expositie verteld over de ontstaansgeschiedenis, flora en fauna, het beheer en de recreatie in het gebied.

Wil je er ook op uit in dit unieke natuurgebied, dan kan je bij de balie van het bezoekerscentrum vragen naar excursies, jeugdactiviteiten, rugzakroute, fiets-, vaar- en wandelroutes. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.np-aldefeanen.nl en in de activiteitenkalender, deze is gratis verkrijgbaar in het bezoekerscentrum. In de tuin van het bezoekerscentrum vind je een grote speeltuin voor de kinderen. Ook kun je even heerlijk genieten op het terras van restaurant ‘De Buitenplaats’. 

Ontdek ook: ‘Betty de bij’- speurtocht in doe-en beleeftuin!

Ontdek nu de wereld van kriebelbeestjes! Deze nieuwe speurtocht met Betty de Bij is te verkrijgen aan de balie in het bezoekerscentrum en speciaal gemaakt voor de jonge avonturier. Geschikt voor de leeftijd van 4 t/m 6 jaar. Meer informatie is verkrijgbaar bij onze baliemedewerkers.

Expositie in Bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen

Bezoek de gratis expositie genaamd ‘Geraakt. De laatste vlucht van Lancaster R5682’ en beleef de spanning van de Tweede Wereldoorlog in Fryslân, waaronder de laatste vlucht van dit oorlogsvliegtuig. Bekijk onze openingstijden en adresgegevens en plan een bezoek! De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door de Provincie Fryslân.