In Heerenveen ligt de eerste discgolfbaan van Friesland. De baan ligt in de openbare ruimte en is gratis bespeelbaar. Discgolf is een makkelijke sport om te beoefenen en wordt veelal gebruikt voor bedrijfs- en familieuitjes, maar ook als sport.

Wat is discgolf?
Discgolf is de ietwat meer flitsende versie van golf. Discgolf is ontwikkeld vanuit de frisbeesport, maar discgolfers spelen met speciale schijven, die we discs noemen. Een gevorderde discgolfer heeft wel vijftien tot twintig discs in zijn tas, maar je kunt al met één enkele disc prima spelen. Net als bij balgolf is het de bedoeling om zo dicht mogelijk bij par te komen, of er zelfs onder. Bij balgolf gaat het om het aantal slagen, bij discgolf om het aantal worpen.

Er zijn over het algemeen grofweg vier verschillende discs te onderscheiden. Eerst gooi je vanaf de tee met je distance driver, dan gooi je met je fairway driver om nog dichterbij het doel, de basket te komen. Misschien lig je al zo dichtbij dat je een approach kunt doen met een midrange, of zelfs  nog dichterbij zodat je je putter al kunt gebruiken om te putten.

Er zijn verschillende worpen mogelijk in discgolf. De conventionele manier om een frisbee weg te gooien heet de backhand, maar je kunt ook een sidearm of forehand gooien, of boven je hoofd langs gooien met de tomahawk of thumber.