Bij een toeristisch overstappunt (TOP) kun je je auto parkeren, om van hieruit heerlijk te gaan fietsen, wandelen of varen in een landelijke omgeving.

Deze startpunten om Friesland te ontdekken zijn altijd nabij het fiets- en/of wandelknooppuntnetwerk gelegen en meestal is er ook horeca met toiletvoorziening vlakbij.

Bij een TOP staat een zuil met daarop een grote kaart van de omgeving. Hierop staan ook routes en bezienswaardigheden in de omgeving aangegeven.

Naast deze TOP zit een trailerhelling waar je je bootje te water kunt laten. Om de hoek is er een passantenhaven voor watersporters: deze TOP is dus goed bereikbaar met de boot.

Bereikbaarheid met de auto:
Met de auto is de TOP goed te bereiken en er is voldoende gratis parkeergelegenheid op deze parkeerplaats aan de rand van Aldeboarn. 

Openbaar vervoer: 
Kom je met het OV naar Aldeboarn? Goed bezig! Vanaf treinstation Akkrum vertrekt buslijn 511 naar Aldeboarn. Plan hier je reis met Arriva.  

Vanaf Toeristisch Overstap Punt Aldeboarn trek je zo het waterrijke Friese midden in! Bezoek natuurgebied De Deelen of Nationaal Park de Alde Feanen. 

Overzicht van alle TOP’s:
Fietsen of wandelen vanaf een handige startplek in Friesland? Klik hier voor een overzicht van alle Toeristische Overstap Punten