Ben je toevallig in Oranjewoud, dan kan een bezoek aan de uitkijktoren Belvédère uiteraard niet ontbreken. Deze fraai monument staat in het parklandschap van Oranjewoud. De uitkijktoren Belvédère werd in 1924 gebouwd en kwam in bezit van Maria Louise.

Bijna 100 jaar geleden werd de Belvédère aangelegd op de ‘Berg van Brongergea’. Deze toren is zo buitengewoon omdat het één van het oudste bouwwerk van beton is die nu nog steeds in Nederland staat. De toren heeft 9 trappen van twaalf treden en een hoogte van 18 meter. Met de hoogte van 30 meter kijk je boven het maaiveld.  Verder biedt de 30 meter hoge toren een geweldig uitzicht boven het omliggende bos. Bij prachtig weer kan je zelfs vanuit de uitkijktoren helemaal tot aan de Waddeneilanden kijken. De uitkijktoren maakt onderdeel uit van “Tjaarda’s bos”, een parkbosje. Dit was een initiatief van de heer Tjaarda, hij was destijds uitbater van een gelijknamig hotel, ons volgende stoppunt van de wandelroute.

Nadat haar man overleed, nam Maria Louise de uitkijktoren en het landgoed over. Ze was dan al 70 jaar oud en haar gezondheid ging op dat moment sterk achteruit. Vanwege haar gezondheidsklachten werkte ze samen met de hertog van Brunswijk, hij nam destijds voogdij over van haar kleinkinderen.

De stichting Belvedère Oranjewoud heeft als doel om de toren te behouden voor volgende generaties. Daarom is de Uitkijktoren Belvédère tegenwoordig voor iedereen vrij toegankelijk.