Sup of vaar tijdens deze route van brug naar brug. Zowat vanaf Sportstad Heerenveen vaar je over kanaal en rivier naar het eindpunt.

Stap op bij de brug in Nieuweschoot en peddel over de Engelenfeart en rivier de Tjonger naar het viaduct bij Oudeschoot. En als je nog puf hebt, peddel je weer terug!

Boot huren in Friesland
Heb je zelf geen sup, kano of sloep? Geen probleem! In Friesland zijn ze op verschillende plekken boten te huur.

Duur van de vaarroute 
Deze route is 5 kilometer lang voor een enkele reis en 10 kilometer voor heen en terug. Als beginner sup je ongeveer 3 kilometer per uur, dan ben je met een enkele reis bijna 2 uren bezig. 

Bruggen in Friesland  
Op deze route kom je enkele bruggen tegen. Met een SUP of kano kun je bijna altijd overal langs varen. En als er al een probleem is met een brug of duiker, stap je af om te klúnen. Wil je de route met bijvoorbeeld een sloep varen? Bekijk dan de informatie over bruggen in de Watersport App van de Provinsje Fryslân! 

Opgeruimd vaart netjes!
Vanzelfsprekend gooi je nóóit afval in de natuur. En kom je onderweg op het water zwerfafval tegen? Neem het mee op je board of in de kano. De natuur zal je dankbaar zijn!

Vaarwegen informatie 
Het eerste deel van de route (vanaf Oudeschoot naar de eerste afslag) vaar je over een vaarweg in de categorie CZM, hier kunnen boten met een diepgang van 1,7 m. komen. Zodra je linksaf gaat, kom je terecht op rivier De Tjonger. Dit is een vaarweg in de categorie DM, hier kunnen boten met een diepgang van 1,3 m. en een hoogte van 2,3 m. komen. Deze route is dus ook geschikt om af te leggen met een (elektrische) sloep.   

Tip van Frieda van Supaway Heerenveen: als je een enkele reis supt, ga dan met twee auto’s en zet alvast één auto bij de finish neer.

Meer informatie

Dit ga je zien

Startpunt: Rotstergaastweg 52 8461 LK Nieuweschoot
Eindpunt: Tjongerpad 8477 AA Oudeschoot
Aanlegplaatsen Engelenvaart (Recreatiegebied De Heide)
Aanlegplaatsen Engelenvaart (Recreatiegebied De Heide)
Zwerfkei Rottum
Zwerfkei Rottum
Sydtakke 5
8461 LK Rottum
Taconisbosk
Taconisbosk

Dit is er nog meer te doen