Bezoeken en verblijven

Ben je van plan een schaatswedstrijd te bezoeken? Wil je de regio Heerenveen verder ontdekken? Of breng je een bezoek aan familie? Blijf dan vooral overnachten in één van de vele overnachtingsmogelijkheden die de regio te bieden heeft. Lekker luxe in een mooi hotel, kamperen op het erf van de boer of kies jij voor een gezellige bed & breakfast. Voor jou en je partner, samen met de kinderen, familie, een groep of even lekker alleen? Je vindt volop mogelijkheden om te overnachten in de regio Heerenveen.

Zien en beleven

Denk je aan Heerenveen, dan denk je aan sport. Logisch, want we noemen Sven Kramer, Epke Zonderland, Abe Lenstra of Foppe de Haan en je denkt aan Heerenveen. De regio Heerenveen heeft echter nog veel meer te bieden. Denk aan het prachtige waterrijke gebied rondom Akkrum, Nes en Aldeboarn, natuurgebied de Deelen en de bossen van Oranjewoud. Stuks voor stuk prachtige gebieden waar je heerlijk kunt varen, fietsen, wandelen, maar ook een museum of een festival kunt bezoeken. En er is nog veel meer te beleven, ontdek het hieronder.

Heerenveen in cijfers
Ontstaan in
1551
Inwoners
50.257
Bedrijven
4.570
Sportverenigingen
105
Zoover
8.3

Binnenkort in de regio

Bezoek de regio Heerenveen

  • Prachtige evenementen
  • De sportiefste regio van het Noorden
  • Tal van activiteiten

In de regio Heerenveen worden jaarlijks veel evenementen georganiseerd, van kleine evenementen tot grootse evenementen die duizenden bezoekers trekken, zoals de Gondelvaart, het Oranjewoudfestival en Night of The Koemarkt.

Op sportief gebied worden ook tal van evenementen georganiseerd zoals de Survivalrun in de Knipe en de Feanrun in Heerenveen. Naast sportieve evenementen, biedt de regio nog veel meer op het gebied van sport: suppen, zeilen, mountainbiken, polsstokspringen, schaatsen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Ook als je niet zo’n sportliefhebber bent, is er in onze regio van alles te doen. Zo vind je in Heerenveen een bioscoop en een theater. Zijn er in de hele regio heerlijke restaurants, gezellige cafés en leuke winkeltjes te vinden. Je kunt een bezoekje brengen aan Museum Belvédère in Oranjewoud of aan Museum Heerenveen. Kortom, voor ieder wat wils!