Bezoeken en verblijven

Ben je van plan een schaatswedstrijd te bezoeken? Wil je de regio Heerenveen verder ontdekken? Of breng je een bezoek aan familie? Blijf dan vooral overnachten in één van de vele overnachtingsmogelijkheden die de regio te bieden heeft. Lekker luxe in een mooi hotel, kamperen op het erf van de boer of kies jij voor een gezellige bed & breakfast. Voor jou en je partner, samen met de kinderen, familie, een groep of even lekker alleen? Je vindt volop mogelijkheden om te overnachten in de regio Heerenveen.

Zien en beleven

Denk je aan Heerenveen, dan denk je aan sport. Logisch, want we noemen Sven Kramer, Epke Zonderland, Abe Lenstra of Foppe de Haan en je denkt aan Heerenveen. De regio Heerenveen heeft echter nog veel meer te bieden. Denk aan het prachtige waterrijke gebied rondom Akkrum, Nes en Aldeboarn, natuurgebied de Deelen en de bossen van Oranjewoud. Stuks voor stuk prachtige gebieden waar je heerlijk kunt varen, fietsen, wandelen, maar ook een museum of een festival kunt bezoeken. En er is nog veel meer te beleven, ontdek het hieronder.

Heerenveen in cijfers
Ontstaan in
1551
Inwoners
50.257
Bedrijven
4.570
Sportverenigingen
105
Zoover
8.3

Vanaf het moment dat de kinderen naar de basisschool gingen voel ik me erg betrokken bij het dorpse leven en alle activiteiten die er georganiseerd worden.

Jolanda Visser
De Knipe
Sinds 10 jaar zit ik in het bestuur van de V.V.V. die jaarlijks het 5-daags dorpsfeest organiseert. Hoogtepunt van de Knypster Merke vind ik de allegorische optocht op zaterdag. Wekenlang zijn buurten en vriendenploegen aan het bouwen aan een versierde wagen. Ook van de ouders van de basisschoolgroepen 1 en 2 wordt verwacht dat ze een praalwagen bouwen. Dus ze leren elkaar gelijk goed kennen, hoe leuk is dat. En de dag van de optocht zelf? Ja, dan ben ik reuzetrots op de bouwploegen en het dorp dat we dit weer geflikt hebben! Wekelijks een dorpskrant op de deurmat, de bossen van Oranjewoud vlakbij voor heerlijke wandelingen en de kleine afstand naar Heerenveen voor de wekelijkse boodschappen. Uitgezonderd brood en gebak, want dat halen we natuurlijk bij de plaatselijke bakker!

Mei elkoar ien, sterk yn sport, frijwilligers by it soart, helpe by de Flaeijel.

Anneke Klijnstra
Beheerder dorpshuis De Kiekenhof
In doarpshûs foar eltsenien, ferienings foar jong en âld. Moaie omjouwing, doarpen wer't men graach weinje wol.Hast eltsenien kint inoar. Men seit noch 'goeie' tsjin elkoar en stiet wer as nedich klear foar de oar. Dit alles bynt ús doarpen.

Er is hier altijd wel wat te beleven op het gebied van cultuur, sport en spel of het vieren van één of andere feestelijke gebeurtenis.

Geeske Schaap
Inwoonster van Akkrum
Ik woon met veel plezier al meer dan 35 jaar in het dorp Akkrum. De levendigheid van dit dorp viel meteen op. Eigenlijk is hier altijd wel wat te beleven op het gebied van cultuur, sport en spel of het vieren van één of andere feestelijke gebeurtenis. In een gemeenschap waarin wordt samengewerkt en de onderlinge verhoudingen goed zijn, lijken de mogelijkheden onbeperkt. Ook de nabije omgeving is zeker de moeite waard, zowel te water als op het land. Genoeg redenen om hier nooit meer weg te willen!

De regio Heerenveen is prachtig om in te wonen!

Silke Lettinga Roorda
Opgegroeid in Nes en woonachtig in Heerenveen
Ik ben opgegroeid op een prachtige woonboerderij aan het water in Nes. Sinds 2012 woon ik in Heerenveen zelf en ik kan dan ook beamen dat het heerlijk wonen is in de regio Heerenveen. Er zijn tal van leuke activiteiten te ondernemen en er worden mooie evenementen georganiseerd.

Bezoek de regio Heerenveen

  • Prachtige evenementen
  • De sportiefste regio van het Noorden
  • Tal van activiteiten

In de regio Heerenveen worden jaarlijks veel evenementen georganiseerd, van kleine evenementen tot grootse evenementen die duizenden bezoekers trekken, zoals de Gondelvaart, het Oranjewoudfestival en Night of The Koemarkt.

Op sportief gebied worden ook tal van evenementen georganiseerd zoals de Survivalrun in de Knipe en de Feanrun in Heerenveen. Naast sportieve evenementen, biedt de regio nog veel meer op het gebied van sport: suppen, zeilen, mountainbiken, polsstokspringen, schaatsen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Ook als je niet zo’n sportliefhebber bent, is er in onze regio van alles te doen. Zo vind je in Heerenveen een bioscoop en een theater. Zijn er in de hele regio heerlijke restaurants, gezellige cafés en leuke winkeltjes te vinden. Je kunt een bezoekje brengen aan Museum Belvédère in Oranjewoud of aan Museum Heerenveen. Kortom, voor ieder wat wils!