Gisteravond 11 januari, tijdens de digitale Nieuwjaarsreceptie, live vanuit het Posthuis Theater is er bekend gemaakt wie de Gouden Speld van 2022 in ontvangst mocht nemen. De Gouden Speld is een blijk van waardering voor die persoon of organisatie die (het afgelopen jaar) op bijzonder positieve wijze een bijdrage heeft geleverd aan de doorontwikkeling, het positieve imago en de promotie van de regio Heerenveen. Deze prijs is een initiatief van regio Heerenveen ’n Gouden Plak, is gemaakt door Atelier De Bron uit Heerenveen en wordt jaarlijks uitgereikt door de burgemeester tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Eerder die middag heeft Burgemeester Tjeerd van der Zwan een bezoek gebracht aan restaurant Hof van de Koning in Heerenveen om Christel Koning persoonlijk te verrassen en de Gouden Speld te overhandigen. Het bezoek werd vastgelegd op beeld en was terug te zien tijdens de livestream van de digitale Nieuwjaarsreceptie live vanuit het Posthuis Theater met host Theo Woudstra, burgemeester Tjeerd van der Zwan, voorzitter regio Heerenveen ’n Gouden Plak Frank van Hout en winnaar Gouden Speld 2019 Jacco Kuiper.

In het dagelijks leven is Christel Koning eigenaar van Hof van de Koning. Afkomstig uit een écht horeca gezin, jarenlang actief in de regio en betrokken bij het dorp Oranjewoud. En dat typeert Christel: ze heeft een grote betrokkenheid, is een verbinder en immer positief.

Voor de horeca heeft Christel een groot hart. Als voorzitter van de KHN afdeling Heerenveen is ze al vele jaren actief en speelt ze een belangrijke verbindende rol tussen gemeente en de horeca. In goede tijden, maar ook in tijden waarin de horeca hard wordt getroffen door de maatregelen rondom de corona pandemie. Altijd kijken naar wat wél mogelijk is.

Maar naast de horeca doet Christel nog veel meer. Ze heeft onder andere aan de basis gestaan van de ontwikkeling van Centrumpromotie Heerenveen, de G20 in het centrum, is betrokken bij het vrouwenvoetbal, lid van de werkgroep Vorstelijk Oranjewoud en jarenlang bestuurslid van regio Heerenveen ’n Gouden Plak geweest. Ze wil de haar zo eigen gastvrijheid en vriendelijkheid graag maken tot handelsmerk voor heel regio Heerenveen.

In deze video is te zien hoe Christel Koning werd verrast door het bezoek van burgemeester Tjeerd van der Zwan, die haar toch wel een beetje overdonderde met het heuglijke nieuws. De video start automatisch op het juiste tijdstip.

De Nieuwjaarsreceptie Regio Heerenveen ’n Gouden Plak is terug te zien via deze pagina op onze website en is mede mogelijk gemaakt door het Posthuis Theater, JC-Music, Euro Entertainment, Project Totaal Okido en gemeente Heerenveen.

1 / 1

Meer nieuws en tips