Op zondagavond 12 december brengt KRO-NCRV Heerenveen in kerstsferen tijdens Kerst met de zandtovenaar. Vanaf de Crackstate in Heerenveen wordt door zandtovenaar Gert van der Vijver het bijzondere verhaal van de geboorte van Jezus tot leven gewekt. Diverse Nederlandse artiesten zingen tijdens dit muzikale familiespektakel bekende en nieuwe kerstliedjes. KRO-NCRV vindt het belangrijk om dit eeuwenoude verhaal op een eigentijdse wijze voor jong en oud aantrekkelijk te maken.

Wethouder Hedwich Rinkes: “Ik ben ontzettend trots dat het nieuwe evenementenbureau van ’n Gouden Plak zo’n prachtige familieproductie naar Heerenveen haalt. Het is de eerste keer dat ‘Kerst met de zandtovenaar’ in Friesland plaatsvindt. Ik hoop natuurlijk dat heel veel kinderen, ouders én hun pakes en beppes op 12 december naar Heerenveen komen om met elkaar de komende kerstperiode te vieren”.

Sandra Hilster, mediadirecteur KRO-NCRV: “KRO-NCRV heeft haar wortels liggen in de christelijke traditie van geloof, hoop en liefde. Met programma’s als The Passion en Kerst met de zandtovenaar laten we zien dat verhalen uit die traditie nog steeds actueel zijn en mensen kan samenbrengen. Voor de tv, of op een plein; voor jong en oud(er). En dat al voor de tiende keer. Ik zie uit naar een hartverwarmende editie vanuit Heerenveen.”

Op zondagavond 12 december vindt Kerst met de zandtovenaar plaats bij de Crackstate, het eeuwenoude monumentale pand in hartje Heerenveen. Bijwonen van het evenement is gratis. De exacte aanvangstijd en de cast worden later dit najaar bekendgemaakt. Verdere updates zijn te vinden op ngoudenplak.nl/zandtovenaar.

Kerst met de zandtovenaar wordt geproduceerd door The Media Brothers in opdracht van KRO-NCRV. De uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door regio Heerenveen ’n Gouden Plak en de Protestantse Kerk in Nederland.

Kerst met de zandtovenaar, zaterdag 18 december om 19.20 uur en zaterdag 25 december om 19.30 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp. Op zaterdag 25 december om 12.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

 

** UPDATE 01-12: Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is Kerst met de zandtovenaar helaas geen openbaar toegankelijk evenement. De opnamen gaan door als televisieproductie, zonder publiek.

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Meer nieuws en tips