Voor het vierde jaar op rij staat Heerenveen op zaterdag 18 en zondag 19 juni weer voor even helemaal in het teken van beachvolleybal. Dit jaar slaan Sportworx en Regio Heerenveen ’n Gouden Plak de handen ineen om een prachtig en sportief evenement neer te zetten gecombineerd met een breedtesportweek waar Positieve Gezondheid centraal staat. Dit sportieve evenement gecombineerd met de breedtesportweek sluit perfect aan bij de ambitie van Regio Heerenveen ’n Gouden plak om de Sportstad van Nederland te zijn.

Breedtesportweek

In de week van maandag 13 juni t/m zondag 19 juni zal er rondom Nightwatch Eredivisie Beach een breedtesportweek georganiseerd worden, met volop activiteiten voor inwoners, scholen, bedrijven en sportverenigingen. De focus komt deze Eredivisie Beachvolleybal Tour te liggen op samen Scoren voor Gezondheid.

Bedrijventoernooi en dorpenbattle

Bedrijven kunnen zich dit jaar opgeven voor het bedrijventoernooi welke op het Gemeenteplein in Heerenveen op vrijdagavond 17 juni georganiseerd zal worden. Naast het bedrijventoernooi zal ook de befaamde dorpenbattle op de beachvelden van Sportstad Heerenveen op donderdagavond 16 juni georganiseerd worden.

Beachvolleybal en Airbadminton voor scholen (basisonderwijs en voortgezet onderwijs)

Op het Gemeenteplein in Heerenveen zullen er voor het voorgezet onderwijs en het basisonderwijs beachvolleybal activiteiten georganiseerd worden. Naast beachvolleybal kunnen de scholieren kennismaken met AirBadminton. Deze activiteiten zullen op donderdag 16 juni en vrijdag 17 juni plaatsvinden.

Event Academy

Regio Heerenveen ’n Gouden Plak en Sportworx delen graag hun opgedane kennis als organisator van evenementen met andere organisatoren op vrijdag 17 juni van 16:00 tot 17:00 bij Restaurant en Grandcafé ’t Gerecht in Heerenveen. Tijdens de Event Academy zullen er tips en ervaringen gedeeld worden. Bijvoorbeeld over maatschappelijke impact creëren en het ontwikkelen van side-events.

Valpreventie voor ouderen

Sport en bewegen is voor iedereen belangrijk. Tigra Heerenveen zet zich op donderdag 16 juni van 15:00 tot 16:00 op de beachvelden van Sportstad Heerenveen in voor valpreventie onder ouderen. Tijdens een workshop valpreventie zal er informatie gegeven worden, word je balans getest en zullen er alvast een aantal nuttige oefeningen aan bod komen om de kans om te vallen te verminderen.

Karavaandag Jubbega

Project Fryslân gaat voor de 10! zal voor de bewoners op maandag 13 juni in Jubbega (de Kompanije) verschillende activiteiten verzorgen, zoals een gratis gezondheidscheck met gezonde snack, educatieve escaperoom en beachvolleybal activiteiten. Het project Fryslân gaat voor de 10! zet zich in voor meer gezonde jaren voor de inwoners van Fryslân, in een omgeving waarin iedereen meetelt en mee kan doen. Hierbij staan verbinding, ontmoeting en bewustwording centraal.

Nightwatch Eredivisie Beach Heerenveen, zaterdag 18 juni en zondag 19 juni op het Gemeenteplein in Heerenveen. Kijk voor het volledige programma en meer informatie op www.ngoudenplak.nl/eredivisiebeach/.

***einde bericht***

Meer nieuws en tips