Nieuwjaarstoespraak burgemeester

Woensdag 8 januari 2020 was de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van regio Heerenveen ’n Gouden Plak in het Posthuis Theater. We kunnen terugkijken op een geslaagde avond. De nieuwjaarstoespraak van burgemeester Tjeerd van der Zwan is hier terug te lezen.

Jacco Kuiper winnaar Gouden Plak

Eén van de terugkerende hoogtepunten van de avond is de uitreiking van de Gouden Plak. De prijs – gemaakt door Atelier De Bron uit Heerenveen – is een blijk van waardering voor die persoon of organisatie die (het afgelopen jaar) op bijzonder positieve wijze een bijdrage heeft geleverd aan de doorontwikkeling, het positieve imago en de promotie van de regio Heerenveen. De Gouden Plak is dit jaar door de burgemeester uitgereikt aan Jacco Kuiper.

Jacco Kuiper winnaar Gouden Plak

In het dagelijks leven is Jacco Kuiper algemeen directeur van Kuiper Verzekeringen. Een gedegen en traditioneel Heerenveens bedrijf dat niet bang is om maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Het pand van Kuiper Verzekeringen is een voorbeeld voor de regio van hoe historische panden gerestaureerd kunnen worden. Maar Jacco Kuiper doet meer dan dat. Veel meer.

Jacco is één van de grote animators van Night of the Koemarkt, waarbij hij bovendien een ware hands-on-mentaliteit laat zien. Zijn plek in het bestuur en steun aan de Gerben van Manen zijn van groot belang voor het skûtsje van Heerenveen. Zonder hem als initiatiefnemer, hadden we Butterfly Beach Party wellicht nooit gekend. En als Regio Heerenveen ’n Gouden Plak zouden we niet weten wat we zonder Jacco zouden moeten, als bevlogen hoeder van de opblaaspoort.

Foto: Cor Pot

Meer nieuws en tips