België, Nederland en Duitsland zijn gezamenlijk een van de kandidaten om de FIFA Women’s World Cup 2027 te mogen organiseren. Hiervoor werken de voetbalbonden en overheden van de drie landen nauw samen aan het zogenaamde WK-bid dat bij Wereldvoetbalbond FIFA wordt ingediend. De KNVB is hierbij opnieuw een stap verder. Zo is nu bekend met welke mogelijke Nederlandse speelsteden dit proces wordt vervolgd.

De mogelijke Nederlandse speelsteden waarmee het proces wordt vervolgd zijn:
1. Amsterdam
2. Eindhoven
3. Enschede
4. Heerenveen
5. Rotterdam

De mogelijke speelsteden in Duitsland zijn Dortmund, Duisburg, Düsseldorf en Keulen. In België wordt op een later moment een keuze gemaakt. Ook de eventuele locaties van bijvoorbeeld de openingswedstrijd en finale zijn nog nader te bepalen.

Trots
“Regio Heerenveen ‘n Gouden Plak is trots dat het intensieve voortraject met de KNVB, Gemeente Heerenveen, SC Heerenveen en Sportstad ertoe heeft geleid dat Heerenveen in het bid is opgenomen als speelstad voor het FIFA WK 2027 vrouwen.”- Rinske Schoenmaker, eventmanager bij Regio Heerenveen ’n Gouden Plak.

Andere landen
Naast het ‘BNG’-bid, hebben ook Brazilië, Zuid-Afrika en de combinatie VS/Mexico zich kandidaat gesteld om het WK van 2027 te mogen organiseren. Op het FIFA Congres in mei van het volgend jaar wordt uiteindelijk bepaald waar de FIFA Women’s World Cup 2027 gaat plaatsvinden.

“We zijn enorm blij dat Heerenveen als speelstad voor de FIFA Women’s World Cup 2027 op de lijst van speelsteden in België, Nederland en Duitsland staat! De komende tijd gaan we samen met de andere speelsteden en de KNVB optrekken om zo de kansen aan meedoen te vergroten. Zo kunnen we ons gezamenlijk sterk blijven maken voor de promotie van het vrouwenvoetbal en inclusief sporten! Het blijft spannend: pas in de loop van mei volgend jaar weten we of de WK aan onze landen wordt toegekend.” – wethouder Sybrig Sytsma

Enthousiasme
“Nadat Nederland in 2017 het EK had gewonnen, kreeg het vrouwenvoetbal in ons land een enorme impuls: meer belangstelling van het grote publiek, meer professionele ondersteuning en een jaarlijkse toename van het aantal vrouwelijke voetballers. Door tien jaar later het WK te organiseren, willen we opnieuw een stap zetten voor het vrouwenvoetbal. De afgelopen tijd merkten we steeds meer dat deze wens breed wordt gedragen. Niet alleen ook door onze collega’s in België en Duitsland, maar in eigen land is er ook veel enthousiasme bij de overheid, politiek, steden, de stadions en de vele voetballiefhebbers”, aldus Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB.

Meer nieuws en tips