In januari vindt het WK IJshockey vrouwen onder 18 plaats. Heerenveen is van 15 januari tot en met 21 januari het toneel van dit prachtige topsportevenement. Uiteraard gebeurt er tijdens en inloop naar dit toernooi veel meer in de gemeente Heerenveen.

Scholenpakketten

Scholen in de gemeente Heerenveen worden actief betrokken bij het WK IJshockey. Zij konden zich tot en met 17 november opgeven om een scholenpakket te ontvangen. En daar werd goed gebruik van gemaakt: we hebben 50 toolkits mogen maken!

Met dit scholenpakket worden klassen meegenomen in het Heerenveense vrouwen ijshockey. Leerlingen van OBS Route 0513 hebben al eerder vragen mogen stellen aan Team NL ijshockeyster Roos Karst, geboren in Heerenveen en nog steeds actief bij de UNIS Flyers. Vervolgens krijgen alle klassen de mogelijkheid om een eigen klassenspandoek te maken welke uiteindelijk tijdens het WK in Thialf komt te hangen. Uiteraard kunnen de leerlingen hun eigen spandoek bewonderen tijdens een bezoek aan de wedstrijd op dinsdag 16 januari om 13:00.

Meer nieuws en tips