Het is bijna zover: aanstaande zondag start de Feanrun! Om je goed voor te bereiden op de 4 mijl, hier de laatste tips.

Zorg dat je fit en uitgerust aan de start komt te staan. Dat betekent niet te hard meer trainen op de laatste dagen. Vrijdag en zaterdag voor de Feanrun lekker je rust pakken.

Je hoeft niet extra te eten in de zin van koolhydraten stapelen, gewoon je dagelijks goede voeding innemen en goed drinken in de dagen vooraf. Op de dag zelf een goed ontbijt en eventueel ongeveer 1,5 á 2 uur voor de race nog wat licht verteerbare lunch. Eventueel een half uur voor de race een banaantje en nog wat goed drinken is voldoende om de 6,4 km hard te lopen.

Kleed je niet te warm. De verwachte temperatuur voor zondag rond de starttijd is ongeveer 21/22 graden. Dat is om hard te lopen warm. Dus bij voorkeur korte broek en een licht hardloopshirtje of running singletje is meer dan voldoende.

Kom op tijd je startnummer ophalen, zodat je nog voldoende tijd hebt voor het opspelden van het nummer (voorzijde shirt) en warming up en naar de start lopen. De start is op de Dracht en ongeveer 500 mtr lopen vanaf het Posthuis.

En dan het startschot. Overschat jezelf niet, begin niet te snel. Je kunt als het lekker gaat altijd nog versnellen na de eerste helft. Net voor bij de 3 km staat een waterpost.

En dan het belangrijkste: Maak er een leuke en sportieve race van en geniet vooral.

Veel succes.
Sietse van der Mei

Meer nieuws en tips