Het WK begint maandag 15 januari tot en met zondag 21 januari 2024 in Thialf. Lees hier alle informatie over de selectie, de aanloop naar het toernooi, het speelschema en andere opvallende zaken.

Met wie zitten de vrouwen in de poule?

De Nederlandse ijshockeysters komen uit in de tweede divisie. Dit betekent dat er ook in andere delen van de wereld nog vier WK’s worden gespeeld. Mocht Nederland dit toernooi winnen dat kan er gepromoveerd worden naar divisie I groep B. Nederland speelt in haar divisie tegen China, Kazachstan, Letland, Turkije en Groot-Brittannië.

Bekijk via ngoudenplak.nl/wk-ijshockey het complete speelschema van het WK IJshockey.

Waar spelen de teams hun wedstrijden?

Het gehele toernooi vindt plaats in Thialf. Het schaatshart van de wereld is in 2024 voor de eerste keer op rij voor dit toernooi het podium. De teams maken hierin gebruik van de thuishal van UNIS Flyers. Een club die op dit moment uitkomt in de hoogste divisie in Nederland en standaard meedraait in de prijzen om het landskampioenschap.

Wat is ijshockey voor sport?

IJshockey is een dynamische sport wat het leuk maakt om naar te kijken. Er wordt ook wel gezegd dat het één van de snelste teamsporten is; de puck gaat sneller over het ijs dan menig bal over het veld bij andere sporten. Dat zorgt ervoor dat een voorstand zomaar kan ‘omslaan’. Een ijshockeywedstrijd bestaat uit 3 x 20 minuten pure speeltijd, wat vergelijkbaar is met de regels rondom het basketbal. De wedstrijd duurt net zo lang tot dat de beslissende goal wordt gemaakt; er is altijd een winnaar.

Inclusieve sport

IJshockey is een sport waarbij inclusie en diversiteit hoog in het vaandel staan. Het is gebruikelijk om vrouwen met mannen mee te laten trainen wanneer er geen meisjes- of vrouwenteam is waar iemand zo ik kan rollen.

Wanneer kun je komen kijken?

De hele week worden er drie wedstrijden per dag gespeeld met uitzondering van woensdag 17 januari en vrijdag 19 januari. Op zaterdag en zondag speelt ons Nederlands team om 16:30 in Thialf. Dit zijn bij uitstek wedstrijden om te komen kijken met je hele gezin. Een dagkaart kost EUR 11,35 en kinderen tot en met 12 jaar, zijn onder begeleiding van een volwassene met geldig ticket, gratis. Tickets kunnen besteld worden via ticketpoint.nl/evenement/wk-ijshockey-vrouwen-u18/.

Meer nieuws en tips