Het zit erop: de zesde editie van de Feanrun is een feit! Na het startschot door wethouder Hedwich Rinkes vertrokken de deelnemers afgelopen zondag over het parcours van 4 Engelse mijlen (6,4 kilometer), welke door het Abe Lenstra Stadion terug naar het centrum leidde.

Uitslagen

Het was dit jaar een super snelle editie: al na 21:52 kwam de eerste deelnemer over de eindstreep en na 49:58 waren alle 342 deelnemers gefinisht! Dat maakt de gemiddelde finishtijd 34:17. Snelste man was Peter-Jan de Jong. De eerste vrouw over de finish bleek, na wat verwarring over gewisselde startnummers, Ilona Hoeksma.

Binnen de bedrijvenrun zag de top 3 er als volgt uit:
1. CIOS
2. Gemeente Heerenveen
3. KMPS Bouwadvies

Bekijk alle uitslagen:
Individuele finishtijden Uitslagen per bedrijventeam

Opbrengst

De opbrengst van de Feanrun gaat ieder jaar naar een goed doel. Dit jaar kon er € 3150 worden geschonken aan Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland. Niet in elk gezin is er genoeg geld om de kinderen lid te laten worden van een sport- of cultuurclub. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het voor die kinderen mogelijk om toch mee te doen. Het fonds betaalt de club en eventuele benodigdheden. € 1000 kwam ten goede aan Stichting Bevordering en Talentontwikkeling Wedstrijdzwemmen. De stichting geeft de zwemsport een boost door het organiseren van clinics voor het wedstrijdzwemmen.

Foto’s

Meer nieuws en tips