Vrijdag 17 november was het zover: de officiële opening van de nieuwe pumptrack in Heerenveen. Wethouder Sybrig Sytsma van de Gemeente Heerenveen had de eer om het circuit te openen, ondersteund door een feestelijk en sportief programma verzorgd door Team Buurtsportcoaches Heerenveen.

In de ochtend konden basisschoolleerlingen uit Heerenveen kennismaken met de BMX-sport op de nieuwe pumptrackbaan. Dit was mogelijk door de speciaal georganiseerde BMX-clinics voor de regionale basisscholen, een gezamenlijk initiatief van Team Buurtsportcoaches, Echt Outdoor en BMX Parts Friesland. Gedurende de middag vonden er BMX-demonstraties en interactieve workshops plaats onder leiding van professionele BMX-rijders. Deze sessies waren toegankelijk voor alle belangstellenden.

Wat is een pumptrack baan?
Een pumptrack is een doorlopend parcours, bestaande uit opeenvolgende heuvels en komvormige bochten. Het ontwerp lijkt op een mix van een BMX-circuit en een skatepark. Gebruikers navigeren over het parcours door een opeenvolging van trek- en duwbewegingen, waardoor ze zonder te peddelen of af te zetten vooruitkomen.

Dit type parcours is veelzijdig en geschikt voor diverse sporten, waaronder BMX, mountainbiken, stuntsteppen, loopfietsen, inline skaten, longboarden en skateboarden. Met andere woorden, het is een ideale locatie voor liefhebbers van zowel fiets- als skatesporten.

Waar kan ik pumptracken?
Locatie: Karst de Jongweg 21, 8442 CZ, Heerenveen

Meer nieuws en tips