In het zwembad van Sportstad Heerenveen speelden de Nederlandse waterpolodames onder de 20 jaar afgelopen weekend twee interlands in voorbereiding op de Wereld Jeugd Kampioenschappen in Portugal. Op vrijdag namen ze het op tegen Australië. Zaterdag was Canada de tegenstander. Beide wedstrijden werden overtuigend gewonnen door de Nederlandse dames.

“Het was goed georganiseerd en het enthousiasme vanuit Heerenveen was groot. Die betrokkenheid, samen met de volle tribunes, was mooi.” aldus trainer Bas de Jong. Op zaterdagochtend gaf het team een clinic aan zo’n dertig kinderen van de Regionale Waterpoloschool. “Ook daar kregen we veel leuke reacties op.” In het nabijgelegen Thialf proefde de ploeg aan de topsportsfeer. “Daar deden we onze krachttraining en in de schaatshal namen we een kijkje bij de schaatsers en shorttrackers. Dat gaf weer een prachtig stukje extra inspiratie!”

Evert Jorritsma, directeur Topsport NOORD, licht toe: “Topsport gaat over ontplooien, inspireren en identificeren. Door het hosten van jong talent en topsport wedstrijden brengen we inwoners van jong tot oud in contact met deze waarden!”

De Nederlandse dames zijn inmiddels aangekomen in het Portugese Coimbra. Ze spelen op vrijdag 8 september hun eerste wedstrijd, om 14:30 tegen Griekenland. Andere tegenstanders in de groep zijn Spanje en Brazilië.

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

Meer nieuws en tips