Het is een rare tijd voor ondernemers, inwoners en evenementorganisatoren in de regio Heerenveen. In plaats van erop uittrekken in onze mooie regio blijven we zoveel mogelijk thuis. Gelukkig ontstaan er in tijden van crisis ook hele mooie initiatieven. En die willen we graag met je delen!

Dit overzicht werken we regelmatig bij. Heb je iets gespot of organiseer je iets dat we toe kunnen voegen? Stuur ons dan een mailtje op info@ngoudenplak.nl.

🏅 Frank van Hout in SportstadTV

🏅 ’n Gouden Kleurplaat

Kleurplaat A4
Kleur en win!🤩 We dagen alle kinderen in de regio uit om ons logo om te toveren tot een sporter. De mooiste inzendingen belonen we met een speelgoedbon van een lokale ondernemer!

Wat je moet doen om kans te maken?
🏅Download de Kleurplaat A4 en print ‘m uit.
🏅Show de creatie! Plaats de kleurplaat op onze Facebookpagina, of deel ‘m op Instagram. Tag op Instagram dan wel even @ngoudenplak en gebruik de hashtag #ngoudenkleurplaat, anders kunnen wij ‘m niet zien.
🏅Hang ‘m voor je raam en inspireer anderen.

Je hebt tot en met 10 mei om kans te maken op een speelgoedbon. Succes en veel plezier!🎨

🏅 Gezond en vitaal met Epke Zonderland: vlog 3

Hoe zorg je er op dit moment voor dat je leven zo ‘normaal’ mogelijk blijft? In een reeks vlogs laat Epke Zonderland zien hoe hij in de wereld van nu bezig is om toch gezond en vitaal te blijven. Bekijk zijn derde vlog:

🏅 Regio Heerenveen van Boven

Vlieg in twee afleveringen met Omrop Fryslân mee over Oranjewoud, Heerenveen en De Knipe en Aldeboarn, De Deelen en Haskerdijken.

🏅 Dagboek verpleegkundige Joep, deel 4: Stomverbaasd wakker worden in een vreemd, ver bed

De Nederlandse intensive care-afdelingen staan vol in de schijnwerpers. Joep de Jager is ic-verpleegkundige in Ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. Deze week lagen op zijn afdeling eerst vier, daarna drie en vervolgens weer vier mensen met corona. Zijn verhaal van nachtdienst tot nachtdienst lees je hier.

🏅 Gezond en vitaal met Epke Zonderland: vlog 2

Hoe zorg je er op dit moment voor dat je leven zo ‘normaal’ mogelijk blijft? In een reeks vlogs laat Epke Zonderland zien hoe hij in de wereld van nu bezig is om toch gezond en vitaal te blijven. Bekijk zijn eerste vlog:

🏅 Friesland in actie voor de lokale middenstand

Clubplan Nederland organiseert een sponsoractie in Friesland voor o.a. Heerenveense retailers, horecaondernemers en sportverenigingen. Ondernemers die gaan deelnemen aan de sponsoractie kunnen in de huidige situatie kosteloos een advertentie plaatsen. Via de link www.sponsoractie.nl/friesland vind je alle benodigde informatie over de sponsoractie. Ondernemers kunnen zich aanmelden op https://www.sponsoractie.nl/heerenveen/. Sportclubs die graag iets terug willen doen voor hun sponsoren kunnen zich hier inschrijven.

🏅 Raamfoto

Een aandenken aan deze periode van thuiszitten:

🏅 Dagboek van een verpleegkundige: deel 3

Deel 3 van het wekelijkse dagboek dat Joep in ziekenhuis Tjongerschans bijhoudt is gepubliceerd in de Leeuwarder Courant. Je vindt het hier online terug. Het is een Premium-artikel, maar NDC Mediagroep heeft voor zolang dit duurt de premiumartikelen gratis toegankelijk gemaakt. Je kunt kosteloos een account aanmaken om het artikel te lezen.

🏅 Gezond en vitaal met Epke Zonderland

Hoe zorg je er op dit moment voor dat je leven zo ‘normaal’ mogelijk blijft? In een reeks vlogs laat Epke Zonderland zien hoe hij in de wereld van nu bezig is om toch gezond en vitaal te blijven. Bekijk zijn tweede vlog:

🏅 Steun de ondernemers

Op Gifitoo.com koop je cadeaubonnen direct van lokale ondernemers. Zo help je ze deze onzekere periode doorkomen en kun je op een later moment alsnog uit eten of je haren laten bijknippen.

🏅 Bezorgen in Heerenveen

Steun je favoriete winkel of horecagelegenheid tijdens de coronacrisis door bij ze te blijven winkelen. Via bezorgeninheerenveen.nl bestel je gemakkelijk online en wordt alles bij je thuis afgeleverd.

🏅 Huur een privékantoortje

Thuiswerken kan best een uitdaging zijn. Bij Recreatiepark Tusken de Marren huur je nu tijdelijk een werkplek in een inspirerende, waterrijke omgeving via Privékantoortje.nl.

🏅 Steunmaatregelen van overheid voor ondernemers

Steunmaatregelen van overheid voor ondernemers
Ynbusiness heeft voor alle ondernemers de regelingen die de overheid tot nu toe heeft gepresenteerd uitgebreid op een rijtje gezet op hun website. Dit overzicht werken zij regelmatig bij.

🏅 Extra ondersteuning vanuit Gemeente Heerenveen

De gemeente Heerenveen heeft samen met ondernemers gekeken welke ondersteuning de gemeente extra kan bieden bovenop het pakket aan maatregelen dat er al ligt. Wat dit precies inhoudt lees je op de website van Gemeente Heerenveen.

Flyer steun aan ondernemers gemeente heerenveen

🏅 Kijkje achter de schermen in het ziekenhuis

Ziekenhuis Tjongerschans, onderdeel van Heerenveen Vitaal, laat op hun Facebookpagina zien hoe zij zich voorbereiden op de komst van coronapatiënten. Neem bijvoorbeeld een online kijkje op de IC of de corona triage unit. Ook staat er iedere zaterdag een dagboek van Verpleegkundige Joep van Ziekenhuis Tjongerschans in de Leeuwarder Courant. Hier lees je deel 1 en deel 2 terug.

🏅 #thuisgymtip

Scoren voor Gezondheid geeft elke week online een #thuisgymtip voor kinderen om lekker in beweging te blijven.

🏅 100 jaar sc Heerenveen

Heb je Netflix uit? Bekijk dan de documentaires die sc Heerenveen in het kader van hun 100-jarig bestaan online heeft gezet.

🏅 Volg het laatste nieuws

Het laatste nieuws lees je in een dagelijkse liveblog op de website van Groot Heerenveen.

Meer nieuws en tips