Op zondag 26 februari 2023 vindt de strijd om het kampioenschap van Nederland plaats in Thialf Heerenveen. De twee beste teams van Nederland gaan onderling uitmaken wie zich aan het einde van de middag kampioen van Nederland mag noemen. Kortom, hét evenement waar iedere ijshockeyfan bij moet zijn! IJshockey Nederland heeft op een rij gezet wat je moet weten over de Final Four. Lees hieronder verder!

Tickets halve finale Heerenveen – Geleen

Tickets finale

Welke finale is wanneer?

De halve finales worden tegelijkertijd gespeeld. Op vrijdag 24 februari om 20.30 uur, met thuisvoordeel voor de ploeg die het hoogst is geëindigd in de stand van de competitie. Op zondag 26 februari is er de finale. Die wordt in Heerenveen gespeeld.

Huidige stand competitie

1. UltimAir Hijs Hokij Den Haag 12-29
2. Unis Flyers Heerenveen 12-22
3. Snackpoint Eaters Limburg 12-14
4. Zoetermeer Panters 12-7

Halve finales

24-02 20.30 uur: UltimAir Hijs Hokij Den Haag – Zoetermeer Panters (De Uithof, Den Haag)
24-02 20.30 uur: Unis Flyers Heerenveen – Snackpoint Eaters Limburg (Thialf, Heerenveen)

Hoe ging het vorig jaar?

Vorig jaar speelde Heerenveen in de halve finale thuis tegen Zoetermeer Panters en plaatste zich voor de finale met een 4-1 overwinning. Lennart Vosmer, Eef Gerritsen, Pippo Limnell en Roope Nikkila scoorden de Friese doelpunten. De enige tegentreffer kwam van de stick van Dean Versteeg.

Den Haag boekte in eigen huis een dikke 6-0 zege op Geleen. Jurryt Smid, Alan van Bentem, Ronald Wurm (2), Justin Evers en Jay de Ruiter verzorgden de productie. Brett Magnus zette de shutout op zijn naam.

De finale

26-02 15.00 uur: Winnaar halve finale 1 – Winnaar halve finale 2
Speellocatie: Thialf, Heerenveen.

Hoe ging het vorig jaar?

Den Haag en Heerenveen stonden tegenover elkaar in de finale om het landskampioenschap en zoals vaak in confrontaties tussen deze twee ploegen was het een wedstrijd die tot de laatste seconde spannend bleef. De wedstrijd werd voor ruim duizend toeschouwers gespeeld op neutraal terrein, De Vechtsebanen in Utrecht. Via Jasper Kick kwam Den Haag al in de openingsminuut op voorsprong, maar goals van Jasper Nordemann en Kevin Nijland zorgden ervoor dat Flyers de eerste periode toch nog naar zich toetrok.

In een bizarre anderhalve minuut werd halverwege de tweede periode de wedstrijd op zijn kop gezet. Ronald Wurm zette Den Haag eerst op gelijke hoogte. Vervolgens was het Adam Logozzo die dertig seconden later Hijs voor de tweede keer in het duel op voorsprong bracht. Maar weer 25 seconden later zorgde Trevor Hunt ervoor dat de stand opnieuw in evenwicht kwam.

Het winnende doelpunt viel uiteindelijk met nog 1 minuut te spelen. Met zijn tweede treffer van de middag scoorde Ronald Wurm de kampioenstreffer.

Kaartverkoop

Kaartverkoop voor de halve finales loopt via de clubs zelf.

Klik hier voor kaarten voor Heerenveen – Geleen 

Klik hier voor kaarten voor de finale om het Kampioenschap van Nederland 

Meer nieuws en tips