IJshockey Nederland, regio Heerenveen ’n Gouden Plak en gemeente Heerenveen zijn verheugd te vermelden dat het bid dat eerder deze week is ingediend bij de internationale ijshockeyfederatie officieel is toegekend aan Nederland. Het Wereldkampioenschap IJshockey Vrouwen onder 18 zal van 15 tot 21 januari 2024 plaatsvinden in Thialf Heerenveen.

Als de landelijk (h)erkende ‘Sportstad van Nederland’ past de organisatie van (top)sportevenementen goed in het profiel van de gemeente Heerenveen. Dit kampioenschap is de volgende stap in deze trotse traditie en biedt een mooie kans om het vrouwenijshockey te stimuleren. “We willen nog meer meisjes in Heerenveen inspireren om te gaan sporten. Zeker in het ijshockey is er nog veel te winnen!” aldus Sybrig Sytsma, wethouder van Sport.

Bondsdirecteur Theo van Gerwen geeft aan: “IJshockey Nederland is trots jonge getalenteerde sportvrouwen in Thialf te verwelkomen en kijkt uit naar een spannende week van top-ijshockey.’’ We geloven dat het evenement niet alleen een positieve impact zal hebben op de deelnemers, maar ook op de lokale gemeenschap, door het bevorderen van diversiteit, inclusie en een gezonde, actieve levensstijl.

Meer nieuws en tips