Na een kleine pauze van een week, waarin het EK U22 werd gespeeld, was het afgelopen weekend weer tijd voor de Nightwatch Eredivisie Beach. Heerenveen ontving de beste Nederlandse beachvolleyballers op het Gemeenteplein en in Sportstad Heerenveen. Een weekend vol spannende wedstrijden, waarin Wies Bekhuis/Brecht Piersma en Mees Sengers/Dirk Boehlé aan het langste eind trokken.

De Nightwatch Eredivisie Beach karavaan verplaatste zich dit weekend zo’n 300 km van Heerlen naar Heerenveen. Het werd weer een fantastisch weekend beachvolleybal, met mooie en spannende wedstrijden voor het publiek. De finales werden deze zondag gespeeld op het Gemeenteplein, pal tegenover restaurant ’t Gerecht. Het terras en de tribunes rondom de velden zorgde voor een gezellige sfeer.

Boehlé/Sengers winnen bij de mannen

Het publiek dat uit de buurt kwam kon haar geluk niet op toen ‘local hero’s’ Rik van Solkema en Joris Berkhout de halve finale wisten te bereiken. Vorige week promoveerde het duo naar de Eredivisie, waarna met deze halve finale plek meteen handhaving werd veiliggesteld. In de halve finale troffen de twee Mick Toet en Thijmen Heemskerk. In een wedstrijd met veel kleine slordigheden over en weer, ging de winst, helaas voor het thuispubliek, naar Toet/Heemskerk. In de finale kwamen zij het sterke duo Dirk Boehlé en Mees Sengers tegen, die het hele toernooi nog geen set hadden verloren. Ook in de finale bleken de heren oppermachtig. Met een overtuigende 11-21 en 13-21 trokken zij de winst naar zich toe. Het was voor Sengers zijn eerste medaille op de Nationale tour. Het thuispubliek had nog meer te klappen: het brons ging namelijk knap naar van Solkema en Berkhout.

Bekhuis/Piersma zegevieren bij de dames

Bij de dames een ware kraker in de halve finale tussen Mexime van Driel/Emma Piersma en Lynn van Mill/Jill Weeda. Na twee gespeelde sets was de wedstrijd nog altijd in evenwicht en moest een derde set uitkomst bieden. Deze werd met 16-14 beslist in het voordeel van Mexime van Driel en Emma Piersma. In de finale namen ze het vervolgens op tegen Wies Bekhuis en Brecht Piersma, die vorige week nog vierde werden op het EK U22 en in Heerlen de eerste stop van de Nightwatch Eredivisie Beach wonnen. Ook deze zussenstrijd werd gewonnen door Brecht Piersma en Wies Bekhuis. Met 21-17 en 21-11 prolongeerden de twee talenten hun titel in Heerenveen. Het brons ging overtuigend naar Nadine Everaert en Leanne van Vegten. Met 21-16 en 21-11 waren zij in de kleine finale te sterk voor van Mill/Weeda.

Beelden: Rainaldo Oord / sc Heerenveen Support