Voor de eerste keer in de geschiedenis komt het WK ijshockey voor vrouwen U18 naar Heerenveen. Tijdens het toernooi, dat in Thialf BV plaatsvindt van 15 t/m 21 januari 2024, strijden zes landen met elkaar om de wereldtitel én promotie naar de eerste divisie.

Regio Heerenveen ’n Gouden Plak en IJshockey Nederland slaan de handen ineen om dit WK tot een groot succes te maken, zowel sportief als maatschappelijk. Met dit partnership onderschrijven beide partijen de kracht van sport en maatschappelijke betrokkenheid in Heerenveen.

Theo Van Gerwen van IJshockey Nederland: “Beide organisaties willen impact maken; internationaal, nationaal en regionaal: op haar inwoners en de sporters. Met een partner als regio Heerenveen ’n Gouden Plak zorgen we samen voor de juiste verbindingen. Van overheid en bedrijfsleven tot maatschappelijke organisaties en onderwijs. Een prachtige samenwerking dat als voorbeeld kan gelden in de ijshockeywereld.”

Ben Bergsma van regio Heerenveen ’n Gouden Plak: “Het is logisch dat wij dit initiatief ondersteunen. Als Sportstad van Nederland verwelkomen wij met trots bezoekers van dit evenement om hen kennis te laten maken met onze prachtige regio. Bovendien geven we een duidelijke statement dat je op een slimme manier samen een duurzaam en inclusief Future Event kunt organiseren.”

Meer nieuws en tips