Op 18 en 19 juni barst de strijd om de titels in de Nightwatch Eredivisie Beach weer los in Heerenveen. Het dorp is, sinds het organiseren van de beachvolleybal tour door organisator Sportworx, niet meer weg te denken als speelstad van de meest prestigieuze Nationale beachvolleybalcompetitie.

Na een mooi eerste weekend in Heerlen verplaatst de Eredivisie Beach karavaan zich zo’n 300 kilometer naar het noorden. Daar, in Heerenveen, vindt de tweede stop van de Nightwatch Eredivisie Beach plaats. De beste 12 teams per geslacht strijden om de felbegeerde podiumplekken. Het Centre Court is op het Gemeenteplein, voor restaurant ’t Gerecht. Een prachtig podium voor de top van Nederland. De twee bijvelden zijn bij Sportstad Heerenveen, het multifunctionele centrum in Heerenveen voor sport, beweging en gezondheid. Er is weer een mooi deelnemersveld aanwezig.

Herenteams

Om een gooi te doen naar de titel in Heerenveen zal onder andere moeten worden afgerekend met de nummers 1 en 2 geplaatste Dirk Boehlé/Mees Sengers en Quinten Groeneveld/Sam van der Loo. Met een mooi deelnemersveld op een prachtig zonnige dag zal er gestreden worden tot de laatste bal. Tot slot heeft ‘local hero’ Rik van Solkema samen met zijn maatje Joris Berkhout vorige week een promotie naar de Eredivisie afgedwongen. Zij zullen ongetwijfeld publieksfavoriet zijn komend weekend.

Damesteams

Bij de dames een grote zussenstrijd. De top drie wordt namelijk bekleed door vier zussen van elkaar. Emi en Mexime van Driel en de zussen Piersma. Emi van Driel doet voor het eerst mee aan de Nightwatch Eredivisie Beach, samen met Pleun Ypma. De twee zijn na een week vakantie helemaal opgeladen voor dit toernooi in Heerenveen. Zij zullen de meeste concurrentie krijgen in hun gooi naar de titel van Mexime van Driel/Emma Piersma en Wies Bekhuis/Brecht Piersma. Laatstgenoemde team werd afgelopen week in Vlissingen vierde van Europa, in de leeftijdscategorie onder 22 jaar, en wist in Heerlen de titel al te grijpen tijdens de eerste stop van deze tour.

Praktische info

Beide dagen barst de strijd los om 10:00. Op zaterdag wordt er gespeeld tot een uur of 19:00. Zondag zit het er rond 17:00 op. Naastgelegen restaurant & grandcafé ’t Gerecht Heerenveen heeft vanaf het terras prima zicht op het speelveld. En speciaal voor de Eredivisie hebben zij een unieke menukaart op tafel liggen, met heerlijke én gezonde gerechten die compleet in het teken van beachvolleybal staan.

Meer nieuws en tips